Politic-Social

thumbs

Fiul lui Radu Mazare, detalii privind conditiile pe care le-a avut tatal sau in inchisoarea din Madagasca: Nu am vazut asa ceva decat in filme

22.05.2019, 23:10 Sursa: mediafax.ro

"Nu e usor sa mergi sa-ti vezi copilul in situatia respectiva, mai ales ca il cunosc foarte bine, stiu foarte bine ce a facut, ca e nevinovat, ca a fost condamnat asa cum a fost condamnat. Mi-a fost foarte greu, dar nu am vrut sa arat niciun moment sentimentele pe care le am pentru ca stiu ca l-as fi facut sa sufere. Am doua operatii pe cord, am un stimulator la inima, va dati seama cum este si in ce stare ma simteam, iar dorinta lui cea mai mare este sa nu sufar, sa nu patesc ceva. Cred ca ne-am menajat reciproc. El a zambit si mi-a spus ca trece cu bine, ca suporta usor si sa nu-mi fac probleme pentru el, iar eu l-am incurajat si i-am spus ca impreuna, ceea ce este adevarat, el, cu mine si cu fratii sai, vom trece peste acest episod", a declarat Gabriela Victoria Mazare, la Antena 3.

"A doua zi dupa ce am aflat ca a fost, practic, sechestrat acolo, am plecat la el. La Paris am ajuns dupa 9 zile, dupa ce el a fost in sediul unei politii din Madagascar, din Capitala, si ulterior intr-o inchisoare cu niste conditii foarte-foarte grele. Nu stiam ca ne nimerim in acelasi avion. Am plecat din Madagascar cu primul avion pe care l-am gasit in ziua respectiva cand am aflat ca va fi trimis si asa era conexiunea de la Paris spre Bucuresti. Am vrut sa-i dau o sticla de apa, dar mi s-a spus ca nu pot. Dupa aia, stewardesele mi-au spus ca au ale grija de dansul. Ulterior, dupa ce semnul de centuri a fost stins, m-am ridicat si am incercat sa stabilesc un contact vizual si sa-i fac un semn de incurajare", a declarat si fiul lui Radu Mazare, Raducu Mazare.

Acesta a precizat ca inchisorile din Madagascar sunt recunoscute pentru conditiile extrem de grele.

"In inchisoare, strainii care nu sunt din Madagascar au parte de un privilegiu ceva mai mare in sensul in care au parte de vizite intr-o alta incapere. Altlfel, detinutii locali sunt vizitati chiar in camerele in care stau, in curtea in care stau. Legat de inchisoare, nu am vazut niciodata asa ceva, decat in filme. Aveau mai multe porti prin care treceau - oamenii cereau bani ca sa deschida aceste porti. Practic, detinutii de acolo, gardienii fiind mai putini. Detinutii aveau propria lor organizare. El era singurul european dintre mii de oameni. In camera in care era erau 45 de pesoane. Trebuia sa stea la rand cand mergea la toaleta. Mancarea si-o achizitionau din piata centrala, ca sa o numesc asa, care era un fel de bazar. Trebuia sa-si cumpere mancarea. Cei care nu aveau bani trebuia se duceau intr-un colt unde li se dadea o farfurie cu orez", a completat fiul fostului edil.

Raducu Mazare a precizat ca nu stie cine a facut arestarea. "Nu li s-a dat nicio hartie avocatilor ca sa vada ce se intampla, pe care sa o poate contesta ulterior. E greu de spus cine a facut arestarea, pentru ca cei care l-au ridicat nu s-au legitimat, nu s-au prezentat ca fiind Interpol sau alta institutie. Am intat pe site-ul Interpol sa vada daca apare tatal meu pe acea lista rosie cum o numesc ei si nu l-am gasit nicaieri acolo", a completat tanarul.

Miercuri dimineata, Radu Mazare a fost vizitat de catre mama si fiul sau. Fostul primar este actualmente incarcerat la Penitenciarul Rahova, in perioada de carantina de 21 de zile. Dupa trecerea acestei perioade, autoritatile urmeaza sa decide unde va executa Radu Mazare perioada de 9 ani de inchisoare, sentinta definitiva la care a fost condamnat in dosarul terenurilor si plajelor din Constanta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare