Politic-Social

thumbs

Surpriza dupa convocare: George Maior a anuntat ca nu se poate prezenta pentru audieri la Sectie pentru investigarea infractiunilor din justitie din motive de sanatate

22.05.2019, 23:22 Sursa: mediafax.ro

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca fostul director SRI George Maior, actualmente ambasadorukl Romaniei la Washington, a transmis, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) ca nu se va putea prezenta la audierea de joi, 23 mai, din motive care tin de sanatate.

El a fost citat de catre procurorii Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) pentru joi, 23 mai, in dosarul privind extradarea lui Nicolae Popa, in care Laura Codruta Kovesi are calitatea de inculpat, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

In acest dosar, au fost audiati deja fostul ministru de Interne Gabriel Oprea si fostul prim-adjunct al Serviciului Roman de Informatii, Florian Coldea, ambii in calitate de martor.

Florian Coldea a declarat, dupa aproape 4 ore de audieri, ca nu a luat la cunostinta de nicio imprejurare in care Kovesi sa fi comis vreo infractiune si ca poate ar trebui investigati cei care nu au facut nimic pentru aducerea in tara a lui Nicolae Popa, din Indonezia, in 2011. "Sper din tot sufletul ca ar fi important sa discutam si consider ca era important sa discutam despre toti cei care nu s-au implicat in aducerea lui Popa in tara noastra, toti cei care, dupa mai bine de 10 ani, nu au contribuit decisiv, asa cum a facut-o Serviciul Roman de Informatii, pentru a contribui, prin posibilitatile pe care le are, la efectuarea unui act de justitie pentru cele peste 155.000 de persoane care au fost pagubite cu mai mult de 300 de milioane de RON", a declarat Coldea.

In dosarul privind extradarea lui Nicolae Popa, condamnat in dosarul FNI, Laura Codruta Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.

Pe 28 martie, Laura Codruta Kovesi a fost plasata sub control judiciar de catre Sectia de ancheta a magistratilor, insa masura a fost contestata in instanta. Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus ulterior revocarea masurii controlului judiciar.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare