Politic-Social

thumbs

Avocat din procesul lui Liviu Dragnea: Se poate amana, dar parerea mea e ca azi va fi data decizia/ ICCJ, asteptata sa pronunte, luni, o decizie definitiva in dosarul angajarilor fictive

27.05.2019, 00:03 Sursa: mediafax.ro

"Teoretic, pur procedural, sigur ca da, exista posibilitatea asta (ca sentinta sa fie amanata de judecatori -n.r.). Codul de Procedura Penala vorbeste doar de posibilitatea de amanare, nu vorbeste absolut nimic derspre alte incidente cum ar fi posibilitatea pensionarii unui judecator din complet. Teoretic, este deci posibil sa fie amanat, practic, eu cred ca nu o sa se amane sau nu o sa se amane dupa 1 (1 iunie-n.r.)", a declarat avocatul Adrian Toni Neacsu, care o reprezinta in acest dosar pe Olguta Sefu, fost director executiv adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Intrebat daca exista posibilitatea sa se rejudece acest proces, Toni Neacsu a reiterat ideea potrivit careia principala sa solicitare, ca aparator, a fost trimiterea spre rejudecare la prima instanta. "Pur teoretic, este o solutie catse poate de procedurala si posibila. O parte din fapte, pentru unii din inculpati, e posibil sa se prescrie, motiv pentru care s-a si invocat aceasta prescriptie, insa nu toate. Acum depinde si de cat va dura aceasta posibila rejudecare, sa spunem".

Chestionat cat de mult conteaza rezultatele alegerilor in luare unor decizii in instanta, avocatul a precizat : Daca romanii nu stiu, nici eu nu stiu sau, ma rog, stiu ca ar trebui sa nu conteze. Acum, traim cu totii in Romania si urmeaza sa vedem. Sincer, eu astept ca solutia sa fie data exclusiv pe baza a ceea ce este in dosar, pe baza apararilor noastre, respectiv pe baza acuzatiilor procurorilor. Parerea mea e ca astazi va fi data (o decizie definitiva -n.r.)".

Avocatul a mai precizat ca daca judecatorii instantei supreme vor da decizia inaintea de hotararea Curtii Constitutionale pe completurile specializate pe coruptie, care este asteptata pe 5 iunie, atunci aceasta nu mai poate schimba cu nimic sentinta din proces. "Daca pana atunci ( 5 iunie -n.r.) se da o solutie in dosar de catre Inalta Curte, o eventuala decizie a Curtii Constitutionale nu mai poate fi invocata in niciun fel, in nicio cale de atac extraordinara, deci nu va exista niciun fel de remediu", a completat Neacsu.

Magistratii instantei supreme sunt asteptati sa pronunte, luni, o decizie definitiva in dosarul DGASPC Teleorman, in care liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz in serviciu si in care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anuntat, la ultimul termen al dosarului DGASPC Teleorman, ca va pronunta verdictul in procesul presedintelui PSD Liviu Dragnea pe 27 mai.

Procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, care a primit o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare in prima instanta.

Liviu Dragnea a declarat, duminica seara, ca nu se teme de decizia definitiva pe care instanta suprema ar putea-o pronunta luni in cazul sau, precizand ca judecatorii sunt supusi unor presiuni inimaginabile. "Eu nu ma tem de nimic. Daca ma temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teama, dar completul de judecata daca va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru ca sunt complet nevinovat, daca nu vor rezista vor da condamnare", a declarat, duminica seara, liderul PSD.

Liviu Dragnea a fost intrebat daca are "bagajele facute", cu referire la decizia asteptata luni de la instanta suprema, el precizand "nu am niciun bagaj facut".

In iunie 2019, presedintele PSD a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in acest dosar, pentru instigare la abuz in serviciu, fiind achitat pentru infractiunea de fals intelectual.

Dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, in care Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare, a fost amanat pe parcursul a mai multe termene de judecata, in urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecatori.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare