Politic-Social

thumbs

TAXA AUTO | Guvernul ar putea adopta astazi un proiect de hotarare pentru restituirea taxei

12.06.2019, 06:00 Sursa: mediafax.ro

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a anuntat ca Guvernul va aloca in aceasta saptamana o noua suma pentru restituirea taxei auto.

ANAF a restituit in perioada 3 - 5 iunie 2019, la nivel national, suma de 700 milioane de lei catre 420.000 de contribuabili, suma ce reprezinta taxe auto achitate de catre acestia in perioada 1 ianuarie 2007 - 31 ianuarie 2017.

La finele lunii mai, ministrul Finantelor anunta trasferul a 700 de milioane de lei din fondul de rezerva al Guvernului in cel de mediu pentru ca cei care au depus cereri de restituire a taxei auto, prin hotarare de Guvern. Ministrul anunta initial ca banii vor fi retituiti in totalitate pana la sfarsitul lunii mai.

Pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Cabinetului Dancila figureaza mai multe proiecte privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a mai multor obiective de investitii:

"Proiect de hotarare pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii "Modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti Nord - Aeroport International Henri Coanda Bucuresti - Faza I: Racord c.f. la Terminalul T1, Aeroport International Henri Coanda Bucuresti", lucrare de utilitate publica de interes national.

Proiect de hotarare privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national ''Fluidizare trafic pe DN 1 km 8+100-km 17+100 si Centura rutiera in zona de nord a municipiului Bucuresti-Obiect 7-Completarea Centurii rutiere a municipiului Bucuresti prin constructia sectorului cuprins intre DN 7 si DN 1 A''.

Proiect de Hotarare pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii ''Legatura Centura Oradea (Giratie Calea Santandrei)-Autostrada A3 (Biharia)'', judetul Bihor.

Proiect de hotarare privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii ''Modernizarea centurii rutiere a municipiului Bucuresti intre A1-DN.7 si DN2-A2".

Executivul va mai o ordonanta de urgenta privind stabilirea unor masuri in vederea implementarii activitatilor de evaluare necesare pentru aprobarea substantelor active ale produselor biocide si pentru autorizarea produselor biocide.

Totodata, pe ordinea de zi sunt inscrise si mai multe memorandumuri:

"1. Memorandum cu tema: Problematica regimului TVA aplicabil operatiunilor de leasing financiar, in contextul prevederilor Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al TVA (Directiva TVA), astfel cum acestea au fost interpretate de Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in cauza C - 164/15 Mercedes-Benz

2. Memorandum cu tema: Incadrarea masurii "Schema de ajutor de stat privind promovarea infrastructurii de reincarcare pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in", sub forma de fonduri nerambursabile din veniturile Fondului pentru mediu, in politicile economico-bugetare si financiare ale statului roman, in limita fondurilor prevazute cu aceasta destinatie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii

3. Memorandum cu tema: Semnarea de catre Romania a Acordului privind protectia investitiilor intre Uniunea Europeana si statele membre ale acesteia, pe de o parte, si Republica Socialista Vietnam, pe de alta parte (in continuare "API UE-Vietnam")

4. MEMORANDUM cu tema: Dizolvarea Companiei Nationale de Radiocomunicatii Navale "Radionav" - S.A. Constanta", potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul Guvernului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare