Externe

thumbs

Vizita istorica a lui Shinzo Abe in Iran: Este primul premier japonez care ajunge la Teheran in ultimii 40 de ani

12.06.2019, 08:37 Sursa: mediafax.ro

In cadrul vizitei oficiale, Shinzo Abe va discuta cu oficialii iranieni despre sanctiunile internationale si despre politici regionale.

Shinzo Abe este primul premier japonez care viziteaza Iranul in ultimii 40 de ani, aceasta calatorie avand potentialul sa ii imbunatateasca imaginea inaintea alegerilor ce urmeaza sa aiba loc in Japonia.

In cadrul vizitei oficiale, Shinzo Abe se va intalni cu liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, si cu presedintele Hassan Rouhani.

Unul dintre motivele oficiale ale vizitei este faptul ca Japonia si Iranul comemoreaza 90 de ani de la inceperea relatiilor diplomatice.

Relatiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sanctiunilor impuse de Administratia Donald Trump dupa retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Presedintele SUA vrea limitarea activitatilor nucleare si balistice iraniene.

Statele Unite au decis retragerea din acordul nuclear semnat in 2015 intre Iran si marile puteri din P5+1 (SUA, Rusia, China, Franta, Marea Britanie si Germania) si impunerea unui nou set de sanctiuni asupra Teheranului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare