Politic-Social

thumbs

ANM: Disconfort termic si instabilitate atmosferica in cea mai mare parte a tarii si Bucuresti. Temperatura maxima va fi de 34 de grade

12.06.2019, 10:11 Sursa: mediafax.ro

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile vestice, nord-vestice, sudice si sud-estice si pe arii restranse in restul teritoriului, dupa-amiaza disconfortul termic va fi ridicat.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati.

Indeosebi dupa-amiaza si seara, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata la deal si la munte si pe arii restranse in celelalte regiuni. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp si izolat 35...40 l/mp.

Informarea este valabila de miercuri de la ora 10.00 pana vineri la ora 23.00.

Prognoza Bucuresti: Disconfort termic ridicat. Temperatura maxima va fi de 34 de grade

ANM anunta vreme deosebit de calda pentru Bucuresti, in urmatoarele trei zile, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maxima va fi de 34 de grade, iar indicele temperatura-umezealava depasi usor pragul critic.

Potrivit prognozei meteo pentru Bucuresti, valabila de miercuri pana vineri la ora 23.00, vremea va fi deosebit de calda.

Miercuri vremea va deveni calda pentru aceasta data, iar disconfortul termic va fi in crestere. Cerul va fi partial noros, dar probabilitatea pentru pentru averse si descarcari electrice va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperatura maxima va fi de 31...32 de grade.

Joi (13 iunie) si vineri (14 iunie) vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada din an, iar in orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maxima va fi de 33...34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, iar probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va fi ridicata indeosebi in cursul dupa-amiezei de vineri (14 iunie).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare