Cultura si divertisment

thumbs

O noua moda pe internet: Fotografii sexy la Cernobil. Reactia creatorului serialului despre dezastrul nuclear | FOTO

12.06.2019, 11:48 Sursa: mediafax.ro

Autorul scenariului seriei de succes "Cernobil/ Chernobyl" a vorbit despre moda selfie-urilor facute de turisti in ultimele saptamani in zona afectata de dezastrul nuclear din 1986.

De la difuzarea celor cinci episoade ale serialului numarul turistilor in orasul din nordul Ucrainei a crescut cu 30-40%. Influencerii care folosesc retelele sociale au inceput deja sa fie criticati pentru faptul ca folosesc interesul pentru tragedie pentru a publica instantanee fashion pe conturile lor de Instagram.

Pozele in care apar femei in costume de baie sau barbati relaxandu-se la inaltime pe fundalul in care apar blocurile parasite in urma dezastrului au devenit tot mai intalnite.

"E minunat ca serialul #ChernobylHBO a determinat un val de turism in Zona de excludere", a recunoscut scenaristul Craig Mazin miercuri dimineata, "dar, da, am vazut fotografiile care circula. Daca mergeti in vizita, va rog sa va amintiti ca s-a petrecut o tragedie cumplita. Aratati respect pentru toti cei care au suferit si s-au sacrificat".

Mini-seria de cinci episoade difuzata de HBO ii are in rolurile principale pe Jared Harris, Stellan Skarsgard si Emily Watson. Productia regizata de Johan Renck spune povestea accidentului si insista asupra eforturilor facute de salvatori dar si pentru a minimiza efectele exploziei reactorului nuclear de la centrala din Pripeat. Cu o medie de 9,7 din 10 pe IMDb - din notele oferite de 140.000 de utilizatori ai platformei detinute de Amazon -, "Cernobil" a depasit in popularitate serialul cult "Breaking Bad" (9,5), dar si foarte mediatizatul "Game of Thrones" (9,3), al carui ultim sezon a deceptionat multi fani.

Reuters anunta ca succesul de care se bucura serialul HBO a resuscitat turismul in zona, tot mai multi vizitatori din intreaga lume fiind dornici sa vada cu ochii lor uzina nucleara de la Cernobil si orasul fantoma care o invecineaza.

Accidentul nuclear de la Cernobil a avut loc pe 26 aprilie 1986, la ora locala 01.23. El a fost cauzat de o explozie a centralei nucleare din orasul ucrainean Pripeat, iar zona apropiata catastrofei a fost contaminata. Un nor de precipitatii radioactive a ajuns in partea de vest a Uniunii Sovietice, Europa si in estul Americii de Nord. Tarile care au fost afectate cel mai mult de catastrofa au fost Ucraina, Belarus si Rusia. Aproximativ 8,4 milioane de locuitori din cele trei state au fost expusi la radiatii, iar 336.000 de persoane au fost evacuate. Belarus a fost cel mai afectat stat din punct de vedere meteorologic, deoarece 60% dintre precipitatiile radioactive au cazut pe teritoriul sau. Conducerea fostei Uniunii Sovietice a recunoscut ca are nevoie de asistenta internationala in 1990, la patru ani de la accident.

View this post on Instagram

A post shared by @nz.nik on

Jun 6, 2019 at 7:32am PDT

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare