Cultura si divertisment

thumbs

Sase membri ai CA al TVR cer demisia presedintelui-director general, Doina Gradea

25.06.2019, 14:45 Sursa: mediafax.ro

Declaratie publica din partea a 6 membri ai Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane

"Dupa o lunga serie de scandaluri, cum ar fi esecurile repetate de la Eurovision 2018 si 2019 sau modul in care a fost intrerupta emisiunea "Starea Natiei", managementul Televiziunii publice a mai bifat unul chiar in aceste zile. Nici pana la acest moment TVR nu a semnat pentru drepturile de transmisie ale Festivalului George Enescu, in conditiile in care organizatorii Festivalului au anuntat deja transmiterea acestuia de catre un alt post de televiziune din Romania. La insistentele unor membri ai CA, in sedinta de ieri, 24.06.2019, ni s-au prezentat niste explicatii din care a rezultat ca echipa de negociere mandatata de conducerea TVR a oferit Festivalului George Enescu doar unul din cele doua care de transmisie HD precum si alte conditii de neinteles", se arata in declaratia publica semnata de Liviu Bratescu, Monica Ghiurco, Nagy Debreczeni Hajnalka, Sorin Iliesiu, Dan Lazea si Cristian Petcu, membri in Consiliul de Administratie al TVR.

Managementul TVR nu are nici o scuza pentru aceasta situatie cu atat mai mult cu cat nu este vorba de un contract comercial ci de producerea si transmisia unui eveniment cultural al carui calendar este cunoscut cu cel putin un an inainte, potrivit semnatarilor documentului. La toate editiile precedente ale festivalului, TVR a fost coproducator, asigurand transmisia acestuia. "Importanta Festivalului George Enescu este evidenta pentru toata lumea, mai putin pentru managementul TVR. Valentele acestui eveniment sunt multiple, fiind nu doar un produs cultural de exceptie dar si o excelenta oportunitate de diplomatie publica pentru Romania", se mai arata in declaratie.

"Avand in vedere si acest ultim scandal, consideram ca este imperios necesar ca activitatea Comisiei parlamentare de ancheta a activitatii SRTv, comisie constituita in data de 20 februarie 2019 prin vot al plenului Parlamentului Romaniei, sa demareze de urgenta. Asa cum am precizat si intr-o scrisoare adresata Comisiei de Cultura in urma cu o saptamana, aceasta Comisie ar trebui sa isi extinda mandatul pentru a cuprinde si analiza modului in care TVR si-a indeplinit misiunea publica pe perioada campaniei electorale pentru Parlamentul European, precum si, iata, noua situatie legata de Festivalul George Enescu", spun membrii CA al TVR care au semnat declaratia.

Cei sase membri cer demisia Doinei Gradea din functia de presedinte-director general al TVR: "Pana cand o astfel de Comisie sa identifice cele mai bune solutii pentru remedierea problemelor sesizate de noi inca din vara anului 2018 si pentru redresarea Televiziunii publice, reiteram ideea ca o solutie imediata si de bun simt ar fi demisia Presedintelui Director General, doamna Doina Gradea".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare