Economic

thumbs

Turele telecomandate, fabricate in Romania, in parteneriat public-privat

25.06.2019, 15:47 Sursa: mediafax.ro

Produsele dezvoltate, omologate cu MApN si fabricate de catre Pro Optica, societate interesata acum de externalizarea fabricatiei, urmeaza sa fie realizate la Uzina Automecanica Moreni, operator economic din industria nationala de aparare, care detine resursele necesare pentru realizarea produsului si pentru cresterea valorii adaugate in proiectele si programele de vehicule blindate.

Turelele telecomandate vor intra in portofoliul de fabricatie al Uzinei Automecanice Moreni, arata reprezentantii Ministerului Economiei, intr-un comunicat remis, marti, MEDIAFAX.

Tot in baza acestui acord, IOR va fabrica o serie de componente, subansamble si ansamble de mecanica fina si optica din sistemul de conducere a focului, din blocul de senzori optronici si de la statia de lucru a operatorului.

Rezultatul acestei colaborari, respectiv produsul cu fabricatia omologata la Moreni, va servi oportunitatile deja existente pe piata externa, dar si piata interna, pentru care va fi asigurata mentenanta pe ciclul de viata in Romania.

Ministrul Economiei, Niculae Badalau, a declarat ca acordul de colaborare intre companii si uzina Moreni este avantajos pentru industria de aparare.

"Acest acord de colaborare, este de bun augur pentru Uzina Automecanica Moreni si pentru intreaga industrie nationala de aparare. Este un bun exemplu de colaborare onesta si de buna-credinta intre operatori economici de stat si privati, care inteleg ca exista mai multe beneficii economice in colaborarea stransa, decat in concurenta dura, astfel incat, per total, va castiga economia romaneasca si securitatea Romaniei. Stiu ca atat Uzina de la Moreni, cat si IOR au capacitatile sa duca la bun sfarsit acest proiect, ceea ce ne va permite sa diversificam portofoliul de produse pe care il pot oferi companiile de stat din industria nationala de aparare", a afirmat Niculae Badalau, potrivit sursei citate.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare