Externe

thumbs

Statele Unite sanctioneaza Agentia militara de contrainformatii din Venezuela

11.07.2019, 19:27 Sursa: mediafax.ro

Trezoreria SUA a anuntat ca va ingheta toate bunurile detinute direct sau indirect de Directia Generala a Agentiei Militare de Contrainformatii (DGCIM).

Guvernul de ll aCaracas a confirmat pe 29 iunie moartea lui Rafael Acosta, care fusese arestat cu opt zile in urma pentru o presupusa implicare intr-un complot privind o lovitura de stat.

Organizatiile pentru drepturile omului, liderii politici si familia acestuia au acuzat guvernul de tortura, ceea ce ar fi provocat moartea lui Acosta.

Arestarea motivata politic si moartea tragica a capitanului Rafael Acosta a fost nejustificata si inacceptabila", a declarat secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, intr-un comunicat.

Autoritatile venezuelene l-au inmormantat pe Acosta miercuri in ciuda opozitiei familiei sale, care dorea sa i se practice autopsia in mod independent.

Procurorul general Tarek Saab a declarat ca doi oficiali ai DGCIM au fost acuzati de moartea lui Acosta, fara a da explicatii privind felul in care a murit.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare