Politic-Social

thumbs

ALERTA: Cod GALBEN de inundatii pentru mai multe judete din tara

11.07.2019, 19:41 Sursa: mediafax.ro

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, joi, noi avertizari de inundatii pentru judetele Botosani, Satu Mare, Bihor, Salaj si Cluj.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitatiilor inregistrate si a celor prognozate, in aceste zone se pot produce scurgeri pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite cu depasiri ale cotelor de atentie.

O avertizare vizeaza raurile mici din bazinele hidrografice Ier, Barcau, Crisul Repede si Crisul Negru, din judetele Satu Mare, Bihor, Salaj, Cluj. Avertizarea este in vigoare pana la ora 2.00.

A doua avertizare vizeaza raurile mici din bazinele hidrografice Volovat, Baseu, Jijia, din judetul Botosani, si este in vigoare pana la ora 3.00.

Anterior, INHGA a emis o avertizare Cod galben, valabila pana la ora 24.00, pe rauri din judetele Harghita, Mures si Bistrita-Nasaud.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare