Externe

thumbs

Prima convorbire telefonica dintre Vladimir Putin si Volodimir Zelenski. Ce au discutat cei doi lideri

11.07.2019, 20:26 Sursa: mediafax.ro

Informatia referitoare la convorbirea dintre cei doi lideri a fost confirmata de Kremlin. Putin si Zelenski au discutat despre conflictul din estul Ucrainei, in conditiile in care presedintele ucrainean, care a fost investit in functie acum doua luni, a promis inca din campania electorala ca acest subiect va fi o prioritate pentru el. Aceasta este prima convorbire telefonica dintre cei doi.

Convorbirea a avut loc la doar cateva ore dupa ce Putin a declarat ca tara sa este dispusa sa negocieze cu autoritatile de la Kiev pentru a gasi o solutie in legatura cu acest conflict dupa formarea unui nou Guvern in Ucraina, in urma alegerilor parlamentare de pe 21 iulie.

Volodimir Zelenski a transmis luni ca este pregatit sa aiba o intalnire oficiala cu omologul sau rus la Minsk, mentionand ca la discutii ar trebui sa participe si Germania, Marea Britanie, Statele Unite si Franta.

Relatiile dintre Ucraina si Rusia s-au deteriorat in anul 2014, cand Rusia a anexat Peninsula Crimeea. Cele doua tari sunt in conflict si din cauza faptului ca Rusia sustine separatistii din regiunea Donbass, din estul Ucrainei.

Cele doua tari au semnat un acord de incetare a focului in anul 2015, in Minsk, capitala Belarusului, cu sustinerea Frantei si Germaniei. Acordul a avut un succes limitat in ceea ce priveste incetarea ostilitatilor dintre Rusia si Ucraina.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare