Politic-Social

thumbs

Firea: Nu as fi de acord ca PSD sa arunce un "iepure" in cursa prezidentiala, un candidat fara sanse

11.07.2019, 21:30 Sursa: mediafax.ro

"Eu nu am fost certata cu pesedistii sau cu PSD. Sunt membru PSD, chiar daca am fost data afara la un moment dat din toate functiile politice. Sunt membru PSD si imi doresc un candidat PSD la alegerile prezidentiale, pe care il voi sustine din tot sufletul. Sub nicio forma nu as fi de acord ca PSD sa arunce un "iepure" in cursa prezidentiala sau un candidat fara sanse, care sa faca usoara lupta candidatilor de pe dreapta", a declarat Gabriela Firea joi, la Antena 3.

Chestionata daca nu exclude o candidatura la prezidentiale, edilul general al Capitalei a raspuns: "Nu stiu momentan. Nu putem anticipa, doar va spun ca voi face aceste clarificari saptamana viitoare".

Ea a adaugat ca va comunica intentiile ei catre mass-media in ceea ce priveste palierul politic si administrativ.

"Saptamana viitoare imi reiau activitatea, atat la primarie, cat si activitatea politica, si voi organiza o intalnire cu presa si voi comunica intentiile mele pe toate palierele, atat politic, cat si administrativ. Imi voi asuma acele decizii pe care le voi lua, asa cum am facut-o de fiecare data", a conchis Firea.

Liderul PSD Slatina, Emil Mot, crede ca social-democratii nu ar trebui sa mai piarda timpul cu "experimente si incercari", ci sa maximizeze cea mai buna varianta, care este, in opinia sa, Gabriela Firea. "Sa o convingem sa candideze", spune primarul Slatinei.

Viorica Dancila a spus, joi la DC News, ca daca PSD ii va solicita sa candideze la alegerile prezidentiale, va accepta ce spune formatiunea si nu va da inapoi. Ea a mentionat insa ca optiunea sa este sa mearga in spatele altui candidat.

Pana acum si-au anuntat intentia de a candida la prezidentiale Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Serban Nicolae, Liviu Plesoianu. De asemenea, Calin Popescu Tariceanu ar dori sa fie candidatul coalitiei la alegerile prezidentiale. PSD ia in calcul si un prezidentiabil din afara partidului.

PSD va avea Congres pe 3 august pentru alegerea prezidentiabilului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare