Externe

thumbs

Reuters: Donald Trump ar putea folosi abordarea dura fata de China in campania electorala din 2020

11.07.2019, 21:41 Sursa: mediafax.ro

Presedintele american, Donald Trump, si omologul chinez, Xi Jinping, au stabilit in iunie, la summitul G20 din Japonia, sa amane impunerea de noi sanctiuni reciproce si sa continue dialogul pentru ajungerea la un acord comercial, dar, deocamdata, nu s-a stabilit exact cand vor fi reluate negocierile si nici cat se vor mai prelungi.

"Conform acordului la care s-a ajuns la Osaka de catre liderii ambelor tari, echipele de negociere vor relua discutiile pe teme economice si comerciale pe baza egalitatii si respectului reciproc. China considera ca ambele parti pot gasi o modalitate de a rezolva problemele daca se tine cont de preocuparile fiecarei parti printr-un dialog al egalilor", a transmis joi Ministerul Comertului de la Beijing, citat de site-ul agentiei Reuters.

Exista posibilitatea ca negocierile pentru depasirea crizei comerciale cu Beijingul sa se prelungeasca pana in anul 2020, cand in Statele Unite sunt programate alegeri prezidentiale.

"Cred ca ajungem in 2020 inainte de a fi gasita o solutie la aceasta criza. Cred ca acest lucru l-ar ajuta politic, deoarece aceasta este realitatea lumii in care traim", afirma Steve Bannon, fost consilier pentru Strategii politice al lui Donald Trump. Steve Bannon a pledat pentru o abordare dura fata de China.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare