Cultura si divertisment

thumbs

Festivalul "Vara Magica" aduce 200 de tineri muzicieni in doua concerte la Ateneul Roman

15.07.2019, 14:45 Sursa: mediafax.ro

Festivalul International "Vara Magica" invita la Ateneul Roman pentru a opta vara consecutiv mari orchestre simfonice de tineret din intreaga Europa.

Seria de 13 concerte ce se desfasoara intre 10 iulie si 21 august, in serile de miercuri si joi, la Ateneul Roman, sub egida aniversara "Bucuresti 560".

Al treilea concert al festivalului are loc miercuri, 17 iulie de la ora 19.30, sub genericul "Arome muzicale nordice". Protagonisti sunt muzicienii Orchestrei Nationale de Tineret din Danemarca dirijata de Morten Ryelund. In program sunt lucrari de Jean Sibelius (Andante festive), Edvard Grieg (Suita Holberg), Sebastian Androne (Concert pentru flaut si orchestra) si Ludwig van Beethoven (Simfonia nr. 1 in Do major, op. 21).

Al patrulea concert al festivalului, programat joi, 18 iulie, de la ora 19.30, este sustinut de Orchestra Romana de Tineret, sub genericul "Lirism si virtuozitate". Solist este Stefan Cazacu, iar dirijor va fi Cristian Mandeal. Acestia vor interpreta piese de Ludwig van Beethoven (Simfonia nr. 4 in Si bemol major, op. 60), P.I. Ceaikovski (Variatiuni pe o tema Rococo op. 33) si J.Brahms/A.Schoenberg (Cvartetul cu pian op. 25, arr. Arnold Schoenberg), program prezentat anterior pentru publicul Festivalului International "Enescu si muzica lumii" de la Sinaia si care se va relua la Festivalul International Young Euro Classic de la Berlin, cateva zile mai tarziu.

Initiatorul manifestarii, Dorin Ionita, declara la deschiderea actualei editii : "Am ajuns la aceasta formula de festival aducand in prim plan orchestre de tineret europene de la dragostea pe care o port acelui proiect pe care l-a initiat prietenul meu Marin Cazacu, Orchestrele Nationale de Tineret ale Romaniei. Eu am crezut in proiectul lui, mi s-a parut formidabil, binevenit, educativ si cultural in acelasi timp. Ne-am gandit sa punem nu in concurenta, ci in context, si alte orchestre de tineret din Europa. Tinerii nostri, si nu numai tinerii nostri, ci si publicul, trebuie sa vada unde ne pozitionam in Europa din acest punct de vedere. Am pus in context aceste orchestre de tineret, dar pe langa tineri avem in program si artisti consacrati, de la care tinerii sa aiba de invatat."

Festivalul International "Vara Magica" aduce in 2019 pe scena Ateneului un nou record. 13 concerte, 6 seri cu orchestre simfonice din intreaga Europa, 4 seri cu orchestre de camera si 3 seri de muzica de camera de cel mai inalt nivel reprezinta atractiile acestui an la Festivalul International "Vara Magica" din 10 iulie pana pe 21 august, la Ateneul Roman.

Festivalul International "Vara Magica" sprijina iniatiativa "Noi construim un spital" al Fundatiei "Daruieste viata". Programul integral al festivalului se gaseste pe platforma lanto.ro.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare