Cultura si divertisment

thumbs

50 de ani de la lansarea Apollo 11, misiunea care i-a dus pe oameni pe Luna/ Sarbatoare de amploare la NASA | FOTO, VIDEO

16.07.2019, 10:05 Sursa: mediafax.ro

Marti se implinesc exact 50 de ani de la lansarea navetei Apollo 11, de la Kennedy Space Center din Florida, care a dus pe Luna primii oameni. Aparatul de zbor decola cu un echipaj compus din trei persoane. Doi dintre acestia au fost primii oameni care au pus piciorul pe satelitul natural al Pamantului.

Misiunea Apollo 11 a fost lansata la 8.32 dimineata, pe 16 iulie, 1969. La Bucuresti era ora 15.32.

50 years ago, humans walked on the Moon for the first time.

Now, we're getting ready to go back - this time, to stay. #Apollo50th pic.twitter.com/tFVZ8NAHz8

- NASA Marshall (@NASA_Marshall) July 14, 2019

La bord se aflau Neil Armstrong, Buzz Aldrin si Michael Collins. Armstrong, in varsta de 38 de ani in acel moment, era comandantul misiunii. Collins era pilotul modulului principal, iar Edwin "Buzz" Aldrin era pregatit sa piloteze modulul care urma sa ajunga pe luna.

A launch to remember: Tune in tomorrow starting at 9:15am ET to hear from Apollo 11 astronaut Michael Collins as we count down to the exact moment when three humans lifted off from @NASAKennedy 's Launch Pad 39A on a journey to walk on the Moon: https://t.co/mzKW5uV4hS #Apollo50th pic.twitter.com/FDa7zP5Jxd

- NASA (@NASA) July 15, 2019

See the excitement the space mission stirred at home and abroad in our gallery of archival images celebrating the #Apollo50th anniversary https://t.co/TwscPpABc7

- National Geographic (@NatGeo) July 15, 2019

Cei trei au calatorit timp de trei zile pentu a intra pe orbita lunara. Au strabatut 240.000 de mile (aproximativ 386.242 km) in 76 de ore pentru a intra pe orbita satelitului natural pe 19 iulie.

Every moment of video footage from Apollo 11 was transmitted to Earth, broadcast live to the world and then preserved. Recent reports of "lost" tapes have resurfaced, but here's the real story: https://t.co/KgY1HUpGdt #Apollo50th pic.twitter.com/RKyyIlqbPP

- NASA (@NASA) July 9, 2019

A doua zi, la 13.46, modulul lunar Eagle, condus de Armstrong si Aldrin, s-a desprins de modulul de comanda, in care a ramas Collins.

Pe 20 iulie, Armstrong si Aldrinau devenit primii oameni care paseau pe luna. Armstrong a coborat primul rostind celebrele cuvinte "E un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire".

As the 1st humans stepped onto the Moon, the whole world watched in awe. Now, the #Apollo50th anniversary is being celebrated by those on & off the world. @NASA_Astronauts @Astro_Christina and @AstroHague are celebrating on board the @Space_Station . More: https://t.co/kMszpWmB4p pic.twitter.com/Fpx0QvcZJ7

- NASA (@NASA) July 16, 2019

Agentia spatiala americana (NASA) a anuntat ca initiaza marti o serie de evenimente care vor marca implinirea a jumatate de secol de la misiunea care i-a dus pe cei doi pe Luna. Neil Armstrong a murit pe 7 august 2012, in urma unor complicatii aparute dupa o interventie pe inima, dar Aldrin si Collins se vor reintalni la rampa de lansare de unde au pornit in aventura lunara acum 50 de ani. Cei doi participa la o sesiune de intrebari si raspunsuri la Kennedy Space Center, alaturi de directorul centrului, Bob Cabana. Discutia programata pentru ora locala 9.15 (EDT), va fi urmata de o vizita a Centrului de Comanda al Lansarii si in Camera de Lansare 1 unde sunt invitati mai multi participanti care s-au ocupat e supravegherea misiunii din 1969. followed by a visit the Launch Control Center and Firing Room 1 to connect with Apollo-era launch controllers and those who will launch the Artemis missions that are part of America's Moon to Mars approach for human space exploration.Evenimentul va fi transmis live de Televiziunea NASA pe site-ul agentie.

50 years ago, humans walked on the Moon for the first time.

Now, we're getting ready to go back - this time, to stay. #Apollo50th pic.twitter.com/tFVZ8NAHz8

- NASA Marshall (@NASA_Marshall) July 14, 2019

La ora locala 8.32, ora la care a fost lansata racheta Apollo 11, U.S. Space & Rocket Center si centrul oficial de vizitare al Centrului de Zbor Marshall de la NASA, din Huntsville, Alabama, au programat o lansare care isi propune sa ajunga in Cartea Recordurilor Guinness pentru cele mai multe aeromodele lansate simultan din acelasi loc. In acelasi timp, este propusa Apollo 50th Global Rocket Launch (A 50-a Lansare Globala de Rachete Apollo), o provocare de 24 de ore, la care participa parteneri din toata lumea.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare