Cultura si divertisment

thumbs

"Bohemian Rhapsody" - cea mai veche piesa care a depasit un MILIARD de vizualizari pe Youtube | VIDEO

21.07.2019, 12:50 Sursa: mediafax.ro

Piesa-maraton, care imbina stilurile opera-rock-balada, continua sa seduca publicul la 44 de ani de la lansare.

Anterior, recordul a fost detinut de cantecul "November Rain", al trupei americane Guns N' Roses, lansat in 1992. Clipul trupei americane a fost vizionat pana in prezent de 1,2 miliarde de ori.

In urma cu aproape sapte ani, piesa "Gangnam Style", a lui Psy, devenea primul cantec care depasea un miliard de vizualizari pe YouTube. De atunci, peste o suta de clipuri au depasit acest prag simbolic.

Dupa lansare, in 1975, "Bohemian Rhapsody" a devenit piesa care a ramas cel mai mult pe primul loc in topurile muzicale din Marea Britanie, respectiv noua saptamani. A ajuns din nou pe primul loc in topuri in 1991, dupa decesul liderului trupei, Freddie Mercury, cel care a si compus piesa, lansata pe albumul "A Night at the Opera".

A cunoscut o revenire anul trecut, dupa lansarea filmului omonim, care a devenit la randul lui musicalul cu cele mai mari incasari din istorie, cu 903,6 milioane de dolari la nivel mondial.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare