Politic-Social

thumbs

Premierul, intrebat daca este multumit de performanta ministrilor ALDE: Am facut deja evaluari pe mai multe portofolii

13.08.2019, 19:49 Sursa: mediafax.ro

Intrebata daca este multumita de performanta ministrilor ALDE, premierul Viorica Dancila a declarat ca a facut evaluari pe mai multe portofolii.

"Acolo unde nu sunt multumita, voi propune remanierea ministrilor respectivi, dar eu vreau sa fiu un om corect. Daca altii vin cu anumite neadevaruri, eu voi spune intodeauna adevarul. Daca am anumite nemultumiri si in urma evaluarii rezultatele nu sunt cele dorite, prima data o sa discut cu partenerii de coalitie, pentru ca asa mi se pare corect. Atunci cand ai un parteneriat, cand esti impreuna intr-o coalitie este ca si intr-o familie. Prima data, lucrurile le discuti intr-o familie iar pe urma iesi cu ele public. Evaluarea ministrilor de la ALDE prima data o s-o prezint partenerilor din ALDE si pe urma o sa ies cu aceasta evaluare public", a mai afirmat premierul intr-o conferinta de presa sustinuta, marti, la Dolj.

Chestionata daca exclude posibilitatea remanierii vreunui ministru din partea ALDE, aceasta a spus: "Nu exclud absolut nimic dar trebuie sa am o discutie cu ALDE pentru acest lucru".

Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, intr-un interviu pentru MEDIAFAX, ca nu este de acord cu varianta remanierii, emisa de premierul Viorica Dancila, spunand ca in prezent Guvernul functioneaza din inertie si este nevoie de un gest puternic, de forta al sefului Executivului.

"Nu sunt multumit cu acest raspuns (n..r.: al premierului Viorica Dancila, privind remanierea) si am sa va explic despre ce este vorba pentru ca am vazut in ultimele zile si foarte multe comentarii neavenite, aprecieri ca ALDE santajeaza premierul sau PSD. Nu poate fi vorba de un asfel de lucru pentru ca nu cerem nimic. Nu am cerut posturi guveramentale, avem. Nu am cerut alte pozitii sau avantaje care sa poata sa indreptateasca folosirea acestui termen. Am avut insa o discutie cu doamna premier in care, bazat pe experienta mea de premier, i-am recomandat sa incerce sa gandeasca o restartare a guvernarii, in sensul de a-i da posibilitatea sa treaca din aceasta defensiva in care se afla Guvernul, si practic si coaltia, de o buna bucata de vreme, intr-o situatie de ofensiva. Pentru asta ar fi fost nevoie si ar fi nevoie de cateva lucruri esentiale: un program de guvernare regandit pe baza programului de guvernare care a fost votat in Parlament, o asumare a obiectivelor care se pot realiza pana la termen, o propunere de noi obiective, o reforma a unor institutii ale statului si nu in ultimul rand o restructurare a echipe guvernamentale care sa stearga aceasta impresie de lipsa de competenta, care trebuie sa recunoastem planeaza asupra guvernului existent", a declarat Calin Popescu Tariceanu intr-un interviu acordat MEDIAFAX.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare