Politic-Social

thumbs

Orban: Sustin declaratiile colegilor mei despre falsificarea cifrelor bugetare

13.08.2019, 19:58 Sursa: mediafax.ro

"Dupa ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un dusman al Romaniei ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu este alta decat sa incerce sa le puna calusul in gura celor care vorbesc. Anunt in calitate de presedinte al Partidului National Liberal ca sustin toate declaratiile colegilor mei referitoare la falsificarea cifrelor bugetare de catre actuala guvernare. Va fi ocazia perfecta pentru a demonstra in justitie nu doar ca reprezentantii actualului Guvern au mintit fara scrupule in legatura cu dezastrul economic pe care l-au produs, dar ca faptele acestor ageamii se afla in contradictie cu legile in vigoare", a spus presedintele PNL Ludovic Orban, marti, intr-un comunicat de presa.

Acesta sustine ca bugetul de stat pentru anul 2019 este unul construit pe "bani falsi" si ca rectificarea bugetara promovata de Guvern este complet falsa.

Liderul liberalilor mai noteaza ca rectificarea bugetara construita de PSD-ALDE va duce la o situatie economica "extrem de dificila".

"Sutele de modificari ale Codului fiscal, abominabila OUG 114, jefuirea bugetelor comunitatilor locale, incalcarea sistematica a legii responsabilitatii fiscal-bugetare, transferul contributiilor si anularea cresterii salariilor, inflatia galopanta incurajata de Guvern, scaderea puterii de cumparare, neindexarea pensiilor conform legii in vigoare, afectarea sumelor directionate catre Pilonul 2 de pensii, blocarea marilor proiecte de investitii in infrastructura, esecul in absorbtia de fonduri europene, sunt doar cateva exemple ale incompetentei crase a acestei guvernari a PSD care afecteaza grav economia", a mai declarat acesta.

Acesta a mai adaugat ca cei care ar trebui sa sufere consecintele penale sunt cei din PSD, nu colegii sai de partid.

Reactia presedintelui PNL vine in contextul in care PSD a anuntat ca va depune plangere penala pe numele reprezentantilor PNL care au sustinut in spatiul public ca PSD a "masluit" bugetul de stat si ca "a furat" 10% din PIB. Senatorul PNL Florin Citu a prezentat intr-o postare pe pagina sa de Facebook, dovezi care ar fi dovedit "falsificarea" datelor bugetului de stat si o "gaura" bugetara de 10,4 miliarde de lei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare