Politic-Social

thumbs

Incendiu PUTERNIC la un depozit de materiale reciclabile, in Buzau: 200 de persoane care locuiesc in apropiere au fost evacuate

13.08.2019, 20:14 Sursa: mediafax.ro

UPDATE ora 22.45 Pompier intoxicat cu fum in timpul interventiei de stingere a incendiului de la un depozit din Buzau

Un pompier de la un serviciu privat, venit in sprijinul ISU pentru stingerea incendiului de la depozitul de materiale reciclabile din Buzau, s-a intoxicat cu fum si a fost transportat, marti, la spital.

Un pompier de la un serviciu privat, venit in sprijinul ISU pentru stingerea incendiului de la depozitul de materiale reciclabile din Buzau, s-a intoxicat, marti seara, din cauza fumului si a fost transportat la spital.

Potrivit reprezentantilor ISU Buzau, pentru stingerea incendiului au fost chemati angajati de acasa, iar in sprijin au ajuns si pompieri din Prahova, Ialomita si Vrancea. Angajatii ISU intervin cu zeci de autospeciale.

Suprafata afectata de flacari este de aproximativ 3.000 de metri patrati, iar la ora transmiterii stirii reprezentantii ISU sustin ca incendiul este localizat.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati, cu degajari mari de fum.

"Pentru eficientizarea misiunii de raspuns si limitarea pericolului de extindere a flacarilor, la fata locului intervin 12 masini de stingere si un echipaj al serviciului voluntar pentru situatii de urgenta. In sprijinul colegilor de la ISU Buzau au fost dislocate trei autospeciale de stingere de la ISU Prahova, una de la ISU Ialomita si una de la ISU Vrancea", au transmis reprezentantii IGSU.

Salvatorii spun ca misiunea este una dificila avand in vedere degajarile mari de fum si suprafata mare afectata.

Pentru protectia populatiei aflata in apropierea locului incendiului, la iesriea din Buzau, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Din primele informatii, nu sunt persoane surprinse de incendiu.

200 de persoane care locuiesc in zona depozitului unde a izbucnit incendiul, evacuate

Un numar de 200 de persoane care locuiesc in apropierea depozitului de mase plastice si materiale reciclabile, unde a izbucnit un incendiu violent, au fost evacuate, marti seara, iar fortele de interventie au fost suplimentate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), din motive de siguranta, 200 de persoane, aflate in proximitatea zonei de manifestare a incendiului, vor fi evacuate.

De asemenea, numarul de autospeciale a fost suplimentat, fiind solicitate in sprijin si autospeciale din cadrul ISU Bucuresti - Ilfov si Braila, pe langa cele din Buzau, Prahova, Ialomita si Vrancea.

La ora transmiterii acestei stiri, actioneaza pentru stingerea incendiului un numar de 22 de autospeciale.

Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati, cu degajari mari de fum.

Pentru protectia populatiei aflata in apropierea locului incendiului, la iesirea din Buzau, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare