Cultura si divertisment

thumbs

A murit Peter Fonda, unul dintre membrii familiei celebre la Hollywood de doua generatii/ Jane Fonda: "Sunt foarte trista. Era fratiorul meu bun la suflet. S-a dus razand"

17.08.2019, 10:04 Sursa: mediafax.ro

Decesul vedetei a fost confirmat de managerul acestuia, Alan Somers, told CNN.

Actorul a incetat din viata la Los Angeles in urma unor probleme respiratorii cauzate de cancerul la plaman.

"Cu adanca tristete anuntam ca Peter Fonda s-a stins", a aratat familia intr-o declaratie de presa, "... Intr-unul dintre cele mai triste momente ale vietii noastre, nu suntem in stare sa gasim cuvintele potrivite ca sa explimam durerea din inimile noastre".

Peter Fonda a fost unul dintre membrii familiei celebre la Hollywood de doua generatii. A fost fiul actorului legendar Henry Fonda si fratele actritei si activistei Jane Fonda. Intr-un interviu a afirmat ca avea 38 de ani atunci cand a auzit pentru prima data de la tatal sau cuvintele "te iubesc, fiule".

Jane Fonda a declarat despre moartea fratelui sau: "Sunt foarte trista. Era fratiorul meu bun la suflet. Vorbaretul familiei. Am petrecut momente foarte frumoase cu el in aceste ultime zile. S-a dus razand", a povestit actrita.

Peter Fonda a ajuns celebru acum fix 50 de ani, cand a fost lansata pelicula "Easy Rider" in care juca alaturi de Jack Nicholson si Dennis Hopper. De altfel ultimul mesaj pe care l-a publicat pe Tweeter, pe 9 august vorbea despre acest film si despre aniversarea unei jumatati de secol marcata prin reamintirea modului in care a fost alcatuita una dintre cele mai influente coloane sonore ale unui film american. S-a nascut in 1940, pe 23 februarie si a debutat ca actor pe Broadway. In 1971 a regizat primul sau film, "The Hired Hand/ Argatul" in care a si jucat rolul principal. A fost nominalizat la premiile Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul din pelicula "Ulee's Gold/ Aurul lui Ulee", in 1998.

Ultimele filme in care a jucat sunt "Boundaries", unde a aparut alaturi de Vera Farmiglia si Christopher Plummer, "The Last Full Measure", care urmeaza sa fie lansat in acest an, si unde se regaseste pe generic alaturi de Samuel L.Jackson si Sebastian Stan si "Skate God", un film SF de actiune programat sa fie lansat in iulie 2020.

Fiica sa este actrita Bridget Fonda.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare