Politic-Social

thumbs

Deputat PMP, despre atacul de la Spitalul de Psihiatrie Sapoca: Ma asteptam ca ministrul Sorina Pintea sa mearga personal acolo

18.08.2019, 15:31 Sursa: mediafax.ro

"Sapoca, o tragedie fara margini. Un asa zis spital in subordinea Ministerului Sanatatii. Un spital cu responsabilitate comuna, Ministerul Sanatatii si Ministerul Justitiei. Aici sunt internati prin hotarare judecatoreasca indivizi periculosi. Hotarari judecatoresti ce trebuie aplicate, indiferent daca spitalele de maxima siguranta nu au spatii de cazare corespunzatoare. Sunt cazati delicventi, infractori, criminali, fara sa se tina cont de nimic. O sa inceapa acuzele reciproce intre cele doua ministere si vor scoate in evidenta faptul ca ne trebuie o alta abordare, un singur minister responsabil pentru o institutie. Acelasi ping-pong este si cu scolile, cresele, spitalele si altele", a scris Petru Movila, duminica, pe Facebook.

Deputatul PMP a adaugat ca deplasarea ministrul Sanatatii la Buzau nu ar fi fost una de imagine, ci ar fi denotat raspundere si responsabilitate.

"Sorina Pintea a spus ca a trimis corpul de control. Ma asteptam sa ia elicopterul de la doamna Dancila si sa mearga personal, ca si atunci cand, ca Vlad Tepes, facea controale de noapte prin spitale. Asta nu e o deplasare de imagine ci de maxima raspundere si responsabilitate. Sunt 4 decedati si 3 in coma, dar pentru guvernanti nu conteaza", a completat Movila.

Acesta acuza ca statul roman nu a fost capabil sa deschida un spital unde sa poata fi tratati alcoolici, existand doar niste centre la Iasi si Sibiu, infiintate de organizatii neguvernamentale.

"Statul roman nu a fost in stare sa deschida macar un spital in care sa se trateze alcoolicii. Exista doar cateva centre (Iasi, Sibiu) infiintate de catre niste ONG-uri, care nu primesc nici un sprijin de la stat. Alcoolismul este o boala, o boala grava care trebuie tratata cu respectarea unor protocoale si procedee clare. Tocmai de aceea, la inceputul sesiunii parlamentare voi propune ca la nivelul fiecarei regiuni sa existe macar o sectie, daca nu chiar un spital, pentru tratarea alcoolicilor. Din pacate, momentan avem doar un sistem care omoara oameni", a conchis deputatul PMP.

Patru persoane au murit dupa ce un bolnav a atacat cu un stativ de perfuzii pacientii internati la Spitalul de Psihiatrie Sapoca din judetul Buzau. Barbatul a ranit si mai multe persoane.

Barbatul de 38 de ani, care a atacat pacientii, a fost internat cu sevraj etilic. Atacatorul s-a luptat cu politistii pana a fost imobilizat.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca 9 pacienti raniti vor fi preluati si transportati la spitale din Bucuresti: 2 - la Spitalul de Urgenta Floreasca, 2 - la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti , 2 - la Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon si 3 - la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare