Politic-Social

thumbs

Detaliile intalnirii lui Klaus Iohannis cu Donald Trump. Discutii despre securitatea Marii Negre

19.08.2019, 12:58 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale, Klaus Iohannis va ajunge la Casa Alba, in Washington, la ora 21:00, ora Romaniei, unde va fi asteptat de catre presedintele SUA, Donald Trump, urmand ca la 21:10 cei doi oficiali sa aiba convorbiri oficiale.

Astfel, agenda completa a presedintelui Romaniei vizeaza:

"Vizita la Washington D.C., Statele Unite ale Americii
- 21:00 - Sosirea la Casa Alba - Primirea de catre Presedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump (ora Romaniei)

- Semnarea in Cartea de Onoare (Diplomatic Reception Room)

-21:10 Convorbiri tete-a-tete cu Presedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump (Biroul Oval) (ora Romaniei)

-Convorbiri oficiale (Cabinet Room)", potrivit anuntului publicat pe site-ul Presedintiei.

Presedintele Klaus Iohannis va discuta cu presedintele SUA Donald Trump despre securitatea in zona Marii Negre si totodata despre disponibilitatea Romaniei de a gazdui mai multi militari americani in Romania. In acelasi timp, Romania este disponibila sa mai trimita efective militare in Afghanistan.

Securitatea Marii Negre este una dintre subiectele ce vor fi abordate in intalnirea bilaterala dintre Klaus Iohannis si presedintele american Donal Trump. Rusia are o prezenta militara in Marea Neagra printr-o importanta baza in Crimeea.

Iohannis va exprima disponibilitatea Romaniei de a gazdui un numar mai mare de dispozitive militare ale NATO, prin brigada multinationala sau centrul de comanda care va fi stabilit in regiune.

De asemenea, presedintele Romaniei va transmite presedintelui Trump ca Romania este disponibila sa trimita mai multe trupe in Afghanistan.

Consiliul Suprem de Aparare al Tarii a aprobat, la sfarsitul lunii trecute, fortele armate care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului, in anul 2020. Astfel, 3.385 de militari, civili si politisti din Armata si MAI vor participa la misiuni.

La intalnire, seful statului roman va reitera chestiuni importante precum parteneriatul strategic, alocarea a 2% din PIB pentru Aparare si relatia economica in crestere dintre cele doua tari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare