Politic-Social

thumbs

Scoli cu WC in curte. Mihai Fifor a cerut o situatie in cateva ore. "Vrem sa luam masuri urgente in acest sens"

19.08.2019, 13:22 Sursa: mediafax.ro

"As vrea sa solicit prefectilor ca pana diseara impreuna cu inspectorul general scolar sa prezinte o situatie cu toate unitatile de invatamant de pe raza fiecarui UAT (Unitate Administrativ Teritoriala) care nu au grup sanitar in acest moment. Repet, pana diseara o situatie cu fiecare unitate de invatamant de pe raza fiecarui UAT care nu are grup sanitar. Se va prezenta aceasta situatie prin prefecturi si, cu domnul ministru Breaz (ministrul Culturii si ministrul interimar al Educatiei, n.r.), vom face analiza astfel incat sa putem prezenta doamnei prim-ministru si sa luam masuri urgente in acest sens", a cerut ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor.

Precizarile au fost facute luni, la o videoconferinta cu prefectii, sefii structurilor MAI din teritoriu si cu reprezentantii inspectoratelor scolare judetene, iar discutiile au vizat inceperea noului an scolar si stadiul unitatilor de invatamant.

"Totodata, dorim sa stim care este situatia cu scolile care nu au autorizatie in acest moment si care sunt masurile care se intreprind, astfel incat unitatile de invatamant sa poata fi autorizate si sa inceapa procesul de invatamant la timp", a mai spus Mihai Fifor.

Prezent la discutie, ministrul Culturii si ministrul interimar al Educatiei, Daniel Breaz, a spus ca vrea ca anul scolar sa inceapa "in cele mai bune conditii".

Breaz spune ca nu crede ca numarul scolilor cu probleme este unul mare.

"Spunea si domnul ministru Fifor de aceste situatii care ar mai exista inca in scolile din Romania, sa le avem in cel mai scurt timp pentru a gasi solutiile necesare. Este extrem de important ca fiecare scoala din Romania, in urmatoarea perioada, sa poata sa atinga standardele necesare pentru buna desfasurare a activitatilor. Suntem aici pentru a colabora cu cei din teritoriu, pentru a asculta tot ceea ce ne transmit. In acelasi timp, dorim sa gasim impreuna solutiile pentru fiecare unitate de invatamant, pentru ca nu cred ca exista un numar foarte mare de scoli care sa mai aiba probleme in moemntul de fata", a spus ministrul interimar al Educatiei.

Valer-Daniel Breaz a decis ca prima zi de cursuri din anul scolar 2019-2020 sa fie luni, 9 septembrie, a anuntat, pe 8 august, Ministerul Educatiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare