Politic-Social

thumbs

ALERTA intr-un spital din Romania: Pacient cu probleme psihice, prins cu pistolul in bagaj/ Barbatul avea permis de port arma

11.09.2019, 10:50 Sursa: mediafax.ro

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Botosani, plutonier adjutant Dan Izotov, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca jandarmii au fost chemati de Politie pentru sprijin, dupa ce la 112 s-a anuntat ca o persoana dintr-un spital are un pistol.

Potrivit Politiei Botosani, in sesizare se arata ca un barbat de 70 ani, internat la Spitalul Judetean Botosani, are asupra sa o arma, care sta intr-un dulap din salonul unde era internat acesta.

"Pacientul nu a provocat scandal si nu s-a folosit in vreun fel de arma respectiva. La fata locului au fost directionate mai multe echipaje de politie si jandarmi pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care s-a produs acest eveniment", arata Politia Botosani.

Arma a fost ridicata, fiind vorba despre un pistol neletal, dar supus autorizarii.

Barbatul a fost sanctionat pentru nerespectarea regimului armelor, cu sanctiunea complementara a anularii permisului de port arma pentru 2 ani.

"Este vorba de un pacient internat in sectia de cardiologie, din garda de aseara (marti - n.r.), un pacient de 70 de ani din Vatra Dornei, care era in vizita in zona la un frate. Din cauza unor probleme cardiace s-a adresat UPU, a fost retinut la recomandarea medicului cardiolog. Astazi (miercuri - n.r.) la vizita familiei au gasit in sacosa dumnealui pistolul cu bile pe care il avea. El are permis de port arma de mai multa vreme, dar din martie anul acesta este in evidenta Institutului Psihiatric Bucuresti cu o tulburare psihotica de dementa mixta in tratament. Familia declara ca a anuntat autoritatile in momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port arma, respectiv arma, dar nu s-a intamplat nimic. El nu a pus niciun fel de problema, nu a amenintat pe nimeni in spital, pacientul a fost linistit", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorului de cuvant la Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie.

Potrivit acestuia, familia a anuntat din buna credinta personalul medical.

Barbatul care a intrat cu arma la el in spital avea permis de port arma din 2011

Pacientul Spitalului Judetean Botosani asupra caruia a fost gasit, miercuri, un pistol, avea permis de port arma emis de IPJ Suceava inca din 2011. Permisul a fost reinnoit in august 2016, cand barbatul a depus la dosar toate documentele necesare, inclusiv un aviz psihologic in original.

Barbatul de 70 de ani din Vatra Dornei asupra caruia a fost gasit un pistol cu bile intr-un salon al clinicii de cardiolgie a spitalului Judetean Mavromati avea permis de port arma din 2011, actualizat in 2016.

"Barbatul figureaza in evidentele noastre ca fiind autorizat pentru port si folosire arma inca din august 2011. Valabilitatea permisului de port arma de prelungeste o data la 5 ani. In august 2016, s-a prezentat pentru prelungirea vizei, cei de la Serviciul de Arme, Expozibili si Substante Periculoase au efectuat verificarile necesare. La dosar barbatul avea depuse toate documentele, inclusiv un aviz psihologic, in original, din care rezulta ca e apt pentru port si folosire arma", a declarat Corina Dumitras, purtator de cuvant al IPJ Suceava.

Asupra pacientului Spitalului Judetean Botosani a fost gasit, miercuri, un pistol. Barbatul de 70 ani, internat la spital, tinea pistolul intr-un bagaj si nu l-a folosit.

Potrivit Politiei Botosani, barbatul nu a provocat scandal si nu s-a folosit in vreun fel de arma.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare