Cultura si divertisment

thumbs

Art Yourself Gallery: Expozitii exceptionale la inceput de toamna | FOTO

11.09.2019, 11:36 Sursa: mediafax.ro

Misha Diaconu -"Te simt in podul palmei"

'"In fata ei, ramai fara cuvinte. Constati ca iti plac de mori buzele ei, cu simplitatea analfabetului functional pe care-l dispretuiesti. Sau poate ca primele amanunte care ti-au ridicat parul pe ceafa au fost ochii? Personal, nu cred ca principiile cronologice se aplica la traiectoria privirii. Sau poate ai impresia ca ochii nu tin pasul cu buzele. Ca e o diferenta de fus orar acolo. Ma vrei sau ma vezi? Multe lucruri care se completeaza in ochii altora se exclud in ai tai. Pentru ca esti o fire complexa.

Dar hai sa lasam dilema asta pe mai tarziu. Sa trecem la pielea ei. Aceasta suprafata neteda si pristina ocupata de pori nevazuti si de un puf care aproape te face sa musti. Aproape. Amantul sensibil invinge canibalul preistoric ca si cand ar face o favoare. Mangai. Languros, fara graba, dornic sa construiesti un suspans de care sa fii macar pe jumatate ferit. Un extaz in fata caruia doar ea sa nu aiba scapare. Un urcus in varful caruia tu vei fi cel care asteapta. Doar nu inchide ochii. Doar nu privi in ai ei. Timp in care ea se intreaba. Cine-i strainul asta care poarta manusi?", spune Cora Manole.

O a doua expoztie este: Liviu Mihai -"Mental layers".

"Ideea de straturi mentale mi-a venit in timp ce lucram la una dintre compozitii, mi-am dat seama ca agreez foarte mult faptul ca informatiile din gand se suprapun unele peste altele creand un peisaj conglomerat care are coordonate in profunzime, un fel de spatialitate 3 D. In lucrarea "Mind layers" exact asta am incercat sa surprind, sa conectez mai multe informatii in acelasi spatiu care creaza un intreg dar in care privitorul poate decupa evenimente separate. Dar de fapt evenimente separate nu exista, traim intr-un univers unde cauza si efectul fac legea.

"Mental layers" descrie cumva modul meu de operare ca organism creativ care acceseaza si coordoneaza informatii ca intr-o baza de date ca mai apoi sa le prelucreze si sa le transpuna intr-un mod artistic. Subiectele sunt astfel diverse si urmaresc firgura umana, politica , religia, razboi si genocid in lucrarea "Sacrifice". Subiectul cu Papa se reintoarce si el. Inspirat de insasi sculptura lui Maurizio Catelan, eu am imaginat un "Sleeping Pope" iar in cazul in care avem un papa adormit, un gardian cuprins de somn lasa pericolul si raul sa se manifeste. In acelasi timp am experimentat mai mult si din punct de vedere cromatic, am vrut si am reusit in ultimele lucrari sa aduc o paleta mai saturata. A fost aproape un exercitiu impus, gandit si cantarit . Nu ma defineste neaparat cromatica , mai degraba la mine culoarea se subordoneaza ideii si formei, este textura care reveleaza continutul".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare