Politic-Social

thumbs

Ambasada Romaniei in Cehia anunta ca va putea organiza sectie de votare doar in sediul din Praga

11.09.2019, 12:01 Sursa: mediafax.ro

"MAE ceh a informat oficial in acest an toate reprezentantele diplomatice acreditate in Republica Ceha ca va accepta organizarea de sectii de votare numai la sediile reprezentantelor diplomatice si consulare de pe teritoriul Cehiei. In conformitate cu prevederile Conventiei de la Viena, statul ceh accepta organizarea de alegeri de catre alte state pe teritoriul sau, insa acestea trebuie sa aiba loc la sediile misiunilor diplomatice si consulare ale statului respectiv, avand in vedere problemele de jurisdictie si de securitate care pot aparea cu aceste ocazii", anunta Ambasada Romaniei in Republica Ceha, pe pagina de Facebook.

In consecinta, la alegerile din noiembrie 2019 pentru presedintele Romaniei, Ambasada Romaniei in Republica Ceha va putea organiza sectie de vot pentru alegeri numai la sediul misiunii sale diplomatice din Praga.

Miercuri este ultima zi de inscriere a romanilor din strainatate la votul pentru alegerile prezidentiale. Pentru votul prin corespondenta sunt, pana la momentul transmiterii acestei stiri, 31.716 de cereri, iar pentru votul in sectii sunt 29.937, potrivit site-ului www.votstrainatate.ro .

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare