Externe

thumbs

Boris Johnson transmite ca au fost facute progrese in negocierile pentru Brexit

21.09.2019, 00:14 Sursa: mediafax.ro

"Cred ca facem progrese", a declarat Boris Johnson.

Prim-ministrul britanic s-a declarat incurajat de anuntul facut de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a transmis ca nu este "atasat" de mecanismul backstop, acesta putand fi inlocuit cu o alta solutie care trebuie sa vina din partea Marii Britanii.

"Acesta este progres, deoarece (Jean-Claude Juncker, n.red.) nu ar fi spus acest lucru luna trecuta. Sa vedem unde ajungem", a transmis prim-ministrul britanic.

"Totusi, este vital, orice s-ar intampla, sa fim pregatiti pentru un Brexit fara acord", a adaugat Boris Johnson.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anuntat luni ca va respecta legea, dar nu va renunta la planul de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeana in data de 31 octombrie, cu sau fara un acord. Boris Johnson nu a oferit detalii despre modul in care va evita o amanare daca nu va exista un acord.

Boris Johnson a adoptat o abordare dura fata de Uniunea Europeana, respingand Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul si afirmand ca Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fara un nou tratat.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare