Externe

thumbs

Donald Trump transmite ca au fost facute progrese in negocierile cu China

21.09.2019, 03:29 Sursa: mediafax.ro

"Voi spune acest lucru: facem progrese impresionante cu China", a declarat Donald Trump.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anuntat vineri seara ca nu are nevoie de un acord comercial cu Beijingul inaintea scrutinului prezidential programat in SUA in 2020.

Statele Unite au impus o serie de taxe vamale pentru importurile din China, Beijingul introducand masuri similare in contextul disputelor comerciale.

Presedintele american le-a transmis miercuri oficialilor chinezi ca daca acordul va fi incheiat dupa alegerile din SUA, termenii vor fi mult mai duri decat daca acordul ar fi incheiat acum.

Presedintele SUA, Donald Trump, a amanat saptamana trecuta majorarea tarifelor vamale aplicate unor importuri din China in valoare de 250 de miliarde de dolari, ca un "gest de bunavointa".

Trump a precizat pe Twitter ca majorarea cu 5% a taxelor vamale, programata pentru 1 octombrie, va fi amanata timp de doua saptamani.

Presedintele american a mentionat ca amanarea a fost solicitata de China si ca Beijingul va face o miscare similira pentru a reduce tarifele aplicate unor importuri americane.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare