Cultura si divertisment

thumbs

Julie Andrews va primi premiul pentru intreaga cariera din partea Institutului de Film American

21.09.2019, 09:18 Sursa: mediafax.ro

Actrita in varsta de 83 de ani este cea de-a 48-a personalitate care primeste premiul pentru intreaga cariera din partea American Film Institute.

Anul acesta, premiul i-a fost acordat actorului american Denzel Washington, iar printre personalitatile care au mai fost onorate astfel se numara Mel Brooks, Robert De Niro, Meryl Streep si George Clooney.

Julie Andrews a devenit unul dintre cele mai mari staruri de la Hollywood interpretand roluri memorabile in doua musicaluri din anii 1960 - "Mary Poppins" si "Sunetul muzicii/ The Sound of Music". Alaturi de Dick Van Dyke, Julie Andrews a interpretat in primul dintre aceste filme celebrul duet "Supercalifragilisticexpialidocious". Andrews este castigatoare a premiului Oscar pentru rolul din filmul "Mary Poppins" (1964).

Andrews a jucat in peste 40 de filme de-a lungul carierei, printre care "Victor Victoria" (1982), regizat de regretatul ei sot, Blake Edwards, alaturi de care a mai colaborat la peliculele "10" (1979) si "S.O.B." (1981).

Nascuta in 1935, in Marea Britanie, Julie Andrews a devenit mai intai un star al scenei de teatru, atat la Londra, cat si pe Broadway - unde fusese nominalizata la premiile Tony, pentru rolurile din "Camelot" si "My Fair Lady" -, inainte sa se afirme la Hollywood.

Andrews a jucat si in filmul lui Garry Marshall "Pretty Princess" (2001), alaturi de Anne Hathaway, si si-a reluat rolul reginei Renaldi in "The Princess Diaries 2: Royal Engagement".

Anul acesta, Julie Andrews a primit Leul de Aur pentru intreaga cariera la Festivalul de Film de la Venetia.

De asemenea, a primit un Grammy pentru intreaga cariera in 2011.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare