Externe

thumbs

Partidele arabe din Israel il sprijina pe Benny Gantz pentru functia de premier

23.09.2019, 00:58 Sursa: mediafax.ro

Organizatia i-a transmis un mesaj in acest sens presedintelui Reuven Rivlin, care poarta discutii duminica si luni cu partidele parlamentare despre formarea unui nou Guvern, dupa ce niciun partid nu a obtinut majoritatea in urma alegerilor parlamentare de saptamana trecuta.

Decizia Listei de a-l sustine pe Gantz este una surprinzatoare, intrucat organizatia evita sa sustina vreun candidat in astfel de conditii. Ultima data cand partidele arabe au sustinut un candidat pentru functia de premier al Israelului a fost in 1992, cand acestea i-au acordat sprijin lui Yitzhak Rabin.

"Vrem sa punem capat erei Benjamin Netanyahu si, prin urmare, il vom recomanda pe Benny Gantz pentru formarea viitorului Guvern", i-a transmis liderul Listei Unite, Ayman Odeh, presedintelui Rivlin.

In urma alegerilor de saptamana trecuta, Lista Unita a devenit cea de-a treia formatiune politica din Knesset, cu 13 locuri.

Partidele arabe nu au facut niciodata parte din Guvern, iar analistii se asteapta sa refuze si de aceasta data sa numeasca minstri, dar ar putea sprijini din extrerior o coalitie condusa de Gantz.

DPA noteaza ca datorita sprijinului Listei, Gantz ar avea un avantaj in fata lui Netanyahu in competitia pentru fotoliul de premier.

Potrivit ultimelor rezultate, coalitia Albastru & Alb, condusa de Gantz, a obtinut 33 de locuri din cele 120 din Knesset, in timp ce Likud, al premierului in exercitiu, Netanyahu, a obtinut 31.

Atat Gantz, cat si Netanyahu au anuntat ca intentioneaza sa conduca viitorul guvern de uniune nationala.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare