Externe

thumbs

Mike Pompeo va avea saptamana aceasta o intrevedere cu Serghei Lavrov

23.09.2019, 03:00 Sursa: mediafax.ro

Ultima intalnire dintre cei doi oficiali a avut loc in luna mai la Sochi. De atunci si pana in prezent, Washingtonul si Moscova au renuntat la Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare (INF) din 1987, care limita utilizarea armelor nucleare.

Retragerea din Tratat a provocat temeri cu privire la o noua cursa a inarmarilor intre Statele Unite si Rusia, cu toate ca presedintele american, Donald Trump, si-a exprimat dorinta de a imbunatati relatiile cu omologul sau rus, Vladimir Putin.

Relatiile dintre cele doua state continua, totusi, sa fie tensionate, iar mai multi oficiali din cadrul Administratiei Trump au criticat in repetate randuri Moscova pentru politicile sale, in principal cele privind Ucraina si Siria.

Un oficial american de rang inalt a informat ca Statele Unite intentioneaza sa profite de ocazia reuniunii Adunarii Generale a ONU pentru a contracara "influenta negativa a unor state autocratice", facand referire la Rusia, Iran, Coreea de Nord, Venezuela, Siria si China.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare