Externe

thumbs

Atacurile cu drone din Arabia Saudita ar putea precede un razboi cibernetic la nivel larg

23.09.2019, 07:12 Sursa: mediafax.ro

Recentele atacuri cu drone asupra companiei Saudi Aramco, care au afectat cel mai mare producator petrolier din lume si au intarziat productia de petrol - dand peste cap pietele de gaz si petrol - si pentru care oficialii sauditi ii acuza pe iranieni, ar putea fi continuarea unui razboi cibernetic total intre doua tari, care este de mult pe punctul de a incepe, potrivit CNBC.

In timp ce sauditii ii acuza pe iranieni, Iranul acuza rebelii Yemeni.

In ultimii ani, Iran a lansat mai multi virusi computerizati de distrugere impotriva Arabiei Saudite. Industria de petrol si gaze a Regatului arab un a reusit sa tina pasul in ceea ce priveste apararea sistemelor, avertizeaza experti citati de CNBC.

Astfel, investitorii ar trebui sa se astepte pe termen lung la situatii de spionaj cibernetic si situatii de activitati malitioase, precum potentialul atacurilor distructive care afecteaza companii din regiune, precum Aramco.

Iran si Arabia Saudita antreneaza premisele unui razboi cibernetic de mai mult de un deceniu deja. Activitatea din Gold s-a concentrate asupra companiilor de petrol si gaz, care au impreuna multi terabiti de date cu privire la disponibilitatile de petrol si a sistemului complex de extractie si prelucrare.

La mijlocul anilor 2000, facilitatile nucleare ale Iranului au fost atacate, spre exemplu, de un virus denumit Stuxnet. Software-ul era sofisticat, iar atacatorii il puteau folosi nu doar pentru a extrage informatii dar si pentru a controla sau distruge.

La acel moment, zvonurile indicau spre un efort comun al Israelului cu SUA drept vinovati pentru Stuxnet.

Iran a reactionat intr-un mod surprinzator: nu a vorbit aproape deloc despre acest subiect, dar a luat masuri in anii urmatori, consider locotenentul colonel Scott Applegate.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare