Politic-Social

thumbs

MAE: Romania a anuntat la Summitul ONU intentia de a lupta impotriva efectelor schimbarilor climatice

23.09.2019, 22:52 Sursa: mediafax.ro

"Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Manescu, a participat, la 23 septembrie 2019, la deschiderea oficiala a primului Summit ONU privind Actiunea Climatica, eveniment care aduce in atentie nevoia pentru urgentarea eforturilor ce vizeaza limitarea efectelor schimbarilor climatice la nivel global. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel catre statele membre de a adopta masuri concrete, inclusiv cu caracter social si financiar, in vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera cu 45% pana in anul 2030 si atingerea nivelului zero pana in 2050. Raspunzand apelului Secretarului general al ONU, Romania a anuntat intentia de a se alatura unor initiative concrete de lupta impotriva efectelor schimbarilor climatice, inclusiv angajamente care au la baza factori sociali si politici", transmite MAE, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Institutia a subliniat intentia Romaniei de a sprijini "de asemenea, intarirea cooperarii globale si adaptarea efectiva la schimbarile climatice avand in vedere impactul acestora asupra populatiei, dar si a economiilor nationale".

Ministrul de Externe Ramona Manescu se afla in SUA, in perioada 22 - 29 septembrie, unde efectueaza o vizita de lucru alaturi de premierul Viorica Dancila si ministrul de Finante Eugen Teodorovici.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare