Politic-Social

thumbs

Grefiera trimisa in judecata, dupa ce a ajutat la inmatricularea a zeci de masini fara plata taxei de mediu

09.10.2019, 16:37 Sursa: mediafax.ro

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a unei grefiere de la Tribunalul Bihor, care este acuzata de luare de mita, fals in inscrisuri oficiale si sustragere sau distrugere de inscrisuri, toate in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in perioada 2012-2013, grefiera ar fi pretins si primit prin intermediul unei persoane 8.350 euro pentru a facilita inmatricularea a 64 de autoturisme fara plata taxei de mediu si intr-un timp cat mai scurt.

Procurorii sustin ca inculpata a incercat initial sa obtina termene mai scurte pentru astfel de dosare, dar, cand acest lucru nu a mai fost posibil, din cauza numarului mare de cereri, a gasit o alta modalitate de a-i ajuta pe cei care ii dadeau mita.

"Ulterior, inculpata ar fi adoptat un alt mod mai eficient de lucru si anume acela de a introduce, in mod fraudulos si contrar atributiunilor de serviciu, actele autoturismelor care se doreau a fi inmatriculate, in dosare deja formate si in care termenul de finalizare a procesului era unul apropiat. In acelasi context, inculpata Cotor Doina ar fi falsificat mai multe documente din continutul dosarelor: cererea de chemare in judecata, cerere de preschimbare a termenului aparent formulata si semnata de un reclamant, cerere de completare a cererii de chemare in judecata si, de asemenea, ar fi sustras mai multe file din cuprinsul cauzelor aflate pe rolul instantei respective", se arata in comunicatul DNA.

Potrivit acestuia, dupa intrarea in posesia proprietarilor, hotararile judecatoresti au devinit obligatorii pentru Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Autovehicule Bihor, care a fost nevoit sa inmatriculeze autovehiculele respective fara plata taxei de mediu.

In acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unei parti dintr-un imobil ce apartine inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare