Politic-Social

thumbs

PSD, in criza ideologica? Membrii CN al PSD au discutat despre necesitatea asumarii unei identitati mai clare

09.10.2019, 16:46 Sursa: mediafax.ro

"Un punct important al discutiilor l-a reprezentat situatia politica actuala si necesitatea asumarii unei identitati ideologice mai clare. Cei prezenti au atras atentia cu privire la nevoia intoarcerii PSD catre baza sa de membri si simpatizanti, dar si la rolul pe care Departamentele partidului l-au jucat in trecut in transmiterea mesajului si problemelor din teritoriu catre centru si, totodata, in pregatirea rezervei de cadre pentru care PSD a fost cunoscut atat de mult timp", se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

"Marti, 8 octombrie 2019, a avut loc prima reuniune a Departamentelor PSD sub coordonarea noului presedinte interimar al Consiliului National, senatorul Ionut Vulpescu.

"Departamentele sunt o structura extrem de importanta a PSD, care in ultimii ani nu a fost folosita la intregul ei potential. Rolul Departamentelor este de a genera constant politici publice, de a le analiza pe cele existente si de a cauta solutii pentru imbunatatirea lor. Si tot Departamentele trebuie sa actioneze ca o pepiniera pentru viitorii specialisti din administratia publica. Trebuie ca PSD sa redevina partidul care poate da cei mai bine pregatiti oameni pentru orice functie sau pozitie in stat. Iar criteriul competentei sa primeze", a declarat Ionut Vulpescu, presedintele interimar al Consiliului National PSD.

Potrivit sursei citate, in cadrul reuniunii au fost abordate cateva subiecte ce tin de buna guvernare si totodata s-a discutat despre viitoare masuri pe care Guvernul le-ar putea implementa. Printre subiectele abordate se numara situatia minerilor din Valea Jiului, starea sistemului energetic national, masuri de sprijinire a agricultorilor si antreprenorilor, pachetul social garantat pentru educatie, o mai buna cooperare intre cele doua camere ale Parlamentului dar si viitorul pietei muncii in contextul dezvoltarii Inteligentei Artificiale si a automatizarii tot mai multor procese industriale.

"Cei care au participat la aceasta discutie au fost de acord cu nevoia de a dinamiza actiunea Departamentelor PSD, care trebuie sa fie mai prezente in dezbaterea de idei din societate si sa contribuie la structurarea politicilor publice in domeniile lor de responsabilitate", se mai arata in comunicatul PSD.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare