Cultura si divertisment

thumbs

Timishort 2019, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul Romaniei, anulat dupa ce autoritatile au intarziat virarea finantarilor

09.10.2019, 16:43 Sursa: mediafax.ro

Asociatia Romana a Filmului Independent (ARFI), organizator Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul Romaniei, nu a recuperat finantarea nerambursabila castigata de la Primaria Timisoara pentru editia din 2018, motiv pentru care nu poate angaja noi cheltuieli, anunta organizatorii evenimentului.

Echipa Timishort se vede obligata sa amane editia a 11-a a festivalului pentru anul viitor. Motivul citat de organizatori este intarzierea platilor din finantarile nerambursabile castigate prin concurs.

"La inceputul lunii septembrie 2019 am primit 30% din suma cu care Primaria Timisoara se angajase sa sustina festivalul in 2018. In aceste circumstante nu putem angaja noi cheltuieli, pana nu achitam datoriile fata de furnizorii cu care am lucrat la editia anterioara. Ne dorim sa continuam acest festival si speram ca pana in 2020 aceste probleme financiare sa fie rezolvate", au declarant organizatorii.

Cele 10 editii Timishort de pana acum au fost organizate de Asociatia Romana a Filmului Independent (ARFI) din Timisoara cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Timisoara, al Consiliului Judetean Timis, Institutului Cultural Roman si al Centrului National al Cinematografiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare