Politic-Social

thumbs

Caz incredibil in Bistrita-Nasaud: Un elev dintr-un centru de plasament a batut doi educatori si le-a rupt hainele. Agresorul a fost internat la Psihiatrie

21.10.2019, 19:53 Sursa: mediafax.ro

Un barbat si o femeie angajati ca educatori la Centrul de Plasament Beclean, au fost agresati in noaptea de duminica spre luni de catre un elev internat in centru.

Potrivit IPJ Bistrita-Nasaud, cei doi ar fi fost loviti de catre elevul in varsta de 16 ani, care le-a rupt si hainele de pe ei.

Unul dintre educatori, un barbat de 49 de ani a depus plangere impotriva baiatului, iar politistii au deschis un dosar pentru lovire si alte violente si amenintare.

In acest caz a deschis o ancheta si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului Bistrita-Nasaud.

Potrivit reprezentantilor DGASPC Bistrita-Nasaud, adolescentul a fost dus in centrul din Beclean in urma cu trei ani, din Bucuresti unde traia pe strazi, iar de la inceputul lunii octombrie refuza sa ia medicamente si sa participe la sedintele de psihoterapie.

"Tanarul a fost adus la Beclean in urma cu trei ani, dupa ce a trait pe strazi in Bucuresti si de la inceptul lunii octombrie a refuzat sa mai participe la sedintele de psihoterapie si sa isi ia medicamentatia. Din pacate, legea le da acest drept copiilor - sa refuze consiliere si medicamentatia, iar tanarul a dat de mai multe ori declaratii ca nu mai vrea sa ia medicamentele si sa mearga la consiliere", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul adjunct al DGASPC Bistrita-Nasaud, Crina Andreica.

Ea a mai spus ca adolescentul agresiv a fost transportat, cu o ambulanta, la sectia de Psihiatrie Infantila Cluj, pentru o evaluare si un consult medical.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare