Politic-Social

thumbs

Ludovic Orban: Nu-mi plac OUG, dar este absolut necesar sa reglementam functionarea guvernului

21.10.2019, 19:57 Sursa: mediafax.ro

"Nu-mi plac OUG, dar vom fi obligati sa emitem OUG, pentru ca este absolut necesar sa reglementam functionarea guvernului, a agentiilor, a autoritatilor si a celorlalte structuri ale administratiei care se afla in subordinea guvernului. Vom opera, cu siguranta, modificari si-n ceea ce priveste structura altor institutii si vom folosi toate prevederile legale pentru a ne asigura ca insclusiv functionarii publici, mai ales in cadrul ministerelor care sufera modificari, sunt suficient de pregatiti si dispusi sa aplice programul nostru de guvernare.", a afirmat premierul desemnat, luni.

Chestionat daca PNL ia in calcul pastrarea anumitor persoane, secretari de stat, din cadrul PSD, premierul desemnat a raspuns: "Nu. Sunt suficienti oameni capabili, si-n PNL, si-n cadrul partenerilor sociali cu care am colaborat de-a lungul timpului, care pot sa furnizeze suficienta expertiza, pe orice pozitie d edemnitate publica, la nivel guvernamental, indiferent ca e vorbade ministru, secretar de stat, presedinte de autoritate, de agentie sau alte nivele decizionale."

Despre persoanele care ocupa functii dinaintea guvernarii PSD, Ludovic Orban a afirmat: "In mod evident, ministrul desemnat, cel care va conduce ministerul, are posibilitatea sa faca o evaluare a tuturor celor care lucreaza in minister, dar v-am spus, din punctul meu de vedere, cred ca este nevoie de o schimbare radicala.(...) Este prematur sa facem o evaluare, dar vom pregati in momentul elaborarii actului normativ, si o evaluare privind impactul asupra personalului".

Premierul desemnat, Ludovic Orban, va relua, marti si miercuri, intalnirile cu reprezentantii partidelor parlamentare pentru constituirea unei majoritati parlamentare necesare investirii noului guvern.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare