Politic-Social

thumbs

Orban, dupa intalnirile cu rectoratele: Tindem spre alocarea a 6% din PIB pentru educatie, ca peste noapte nu se poate creste atat

21.10.2019, 20:21 Sursa: mediafax.ro

"Sa tindem spre alocarea a 6% din PIB (n.r. Ministerului Educatiei), ca peste noapte nu se poate creste atat de mult, de la un an - la altul, elaborarea bugetului. Cu siguranta vom creste sumele pentru educatie", a declarat Ludovic Orban, luni seara, dupa intalnirea cu rectoratele.

In cadrul discutiei cu universitatie, premierul desemnat a afirmat ca a abordat mai multe subiecte, cum ar fi: "Posibilitatea de a utiliza resursele financiare care le raman universitatilor - soldurile, si care sunt bani nefolositi, pentru ca nu li se permite universitatilor sa foloseasca acesti bani. Dezvoltarea cercetarii la nivelul universitatilor, stabilirea alocarilor in functie de un cost diferentiat per/student, care sa fie calculat in functie de tipul de universitate."

Presedintele liberal a spus ca trebuie consolidata comunicarea intre Guvern si universitati, iar in cadrul sedintei, au fost atinse subiecte legate de economie, cu Academia de Studii Economice, dar si Universitatea Bucuresti.

"De asemenea, am discutat despre un parteneriat real care sa exsiste intre universitati si Guvern. De exemplu, am discutat cu conducerea ASE, care si-a aratat disponibilitatea de a participa la analize, la studii de impact, la prognoze economice avand foarte multe capabilitati pe zona economica. De asemenea, am discutat cu cei de la Carol Davila, care au probleme ca si Universitatea Bucuresti, cu cladirile - multe cladiri istorice care trebuie sa sufere interventii urgent si, de asemenea, am discutat despre proiectul relocarii unei mari parti din cladire in cadrul unui proiect nou al universitatii Carol Davila.", a mai spus Orban.

Una dintre conditiie UDMR pentru acordarea votului pentru investirea guvernului PNL este acordarea a 6% din PIB pentru Educatie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare