Economic

thumbs

Romania se afla in top 5 cele mai cautate destinatii pe Airbnb: Ce crestere ar putea inregistra tara noastra in 2020

22.10.2019, 15:34 Sursa: mediafax.ro

Reprezentantii platformei online de rezervari sustin ca Romania se situeaza intre destinatiile consacrate, precum Statele Unite, Spania, Thailanda sau Australia. Aceste estimari vin dupa ce, in acest an, conform datelor INS, sosirile vizitatorilor straini in Romania a crescut, in primele 8 luni, cu peste 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Aceste estimari pentru anul 2020 ne arata inca o data potentialul enorm pe care Romania il are din punct de vedere turistic. Datele INS ne arata o crestere a vizitatorilor straini care au ajuns in tara noastra in primele 8 luni ale anului 2019 dar, totodata, o crestere cu aproximativ 8% a numarului de turisti romani care au ales sa isi petreaca vacantele in tara noastra si sa redescopere Romania ca destinatie turistica.

Masura voucherelor de vacanta a fost cea care a stimulat foarte mult industria turistica de la noi din tara. In acelasi timp, trebuie spus ca, in acest an, sunt cu aproximativ 15% mai multe societati comerciale private care au ales sa acorde vouchere de vacanta angajatilor. Acest lucru dovedeste inca o data ca aceasta masura a fost una care a avut nu doar un rol social ci si un rol economic important", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Top 20 cele mai cautate destinatii pentru 2020, conform Airbnb:

1. Milwaukee, Wisconsin

2. Bilbao, Spain

3. Buriram, Thailand

4. Sunbury, Victoria, Australia

5. Romania

6. Xi'an, China

7. Eugene, Oregon

8. Luxembourg

9. Guadalajara, Mexic

10. Vanuatu

11. Cali, Columbia

12. Cape Canaveral, Florida, SUA

13. Aberdeen, Scotland

14. Courtenay, British Columbia, Canada

15. Ubatuba, Brazil

16. Les Contamines-Montjoie, Franta

17. Tokyo, Japonia

18. Kerala, India

19. Malindi, Kenya

20. Maastricht, Olanda

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare