Economic

thumbs

Prima masura luata de KFC dupa controlul ANPC: Compania a decis oprirea tuturor masinilor de gheata din toate restaurantele

22.10.2019, 20:18 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"In decursul zilei de astazi, 22.10.2019, am luat la cunostinta, din spatiul public, de rezultatele buletinelor de analiza aparute ca urmare a controlului efectuat de ANPC in restaurantele KFC. Dorim sa precizam inca de la inceput ca avem proceduri stricte de management si gestionare a ghetii, incluzand inspectii zilnice, saptamanale si curatari periodice ale masinilor de gheata. In plus, realizam teste independente frecvente ale ghetii in toate restaurantele noastre. Cu privire la rezultate prezentate de ANPC in spatiul public, dorim sa comunicam ca ne asumam intreaga responsabilitate si le cerem scuze clientilor nostri pentru neplacerile care ar fi putut sa apara", arata compania intr-un comunicat.

KFC precizeaza ca, in cadrul restaurantelor sale exista deja proceduri de buna practica, bazate pe principiile HACCP, ce presupun un sistem riguros de analiza a riscurilor in punctele critice de control pe toate etapele lantului alimentar.

"Avem un sistem de evaluare periodica la nivel de produse, furnizori si procese pentru a ne asigura ca toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate", arata compania.

ANPC a descoperit, in urma unor controale, bacterii coliforme si enterococi intestinali in gheata cu care erau preparate bauturile racoritoare in reteaua KFC. In cadrul controlului au fost prelevate probe de gheata care au fost verificate in laborator, fiind identificate bacterii.

"Am vrut sa limitam raspandirea acestei gheti cu probleme, respectiva masina de gheata a fost sigilata, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunostinta ca aceste analize au fost facute si ca au fost depistate bacterii coliforme si enterococi intestinali. Analizele au fost repetate si in 5 dintre cele 7 unitati verificate s-au gasit in continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor incheia documente prin care li se vor opri acele masini de gheata", a spus Paul Anghel.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare