Economic

thumbs

Rasunsul dat de Orban la o intrebare dificila, despre inghetarea salariilor. Un consilier BNR a spus ca masura ar putea fi luata in calcul

08.11.2019, 17:44 Sursa: mediafax.ro

Intrebat, dupa intalnirea de vineri cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu, despre posibilitatea inghetarii salariilor, Ludovic Orban a raspuns: "Evident ca discutia pe care am avut-o este o discutie legata de a mentine in limite cat mai rezonabile deficitul bugetar".

Acesta a adaugat ca discutiile au mai vizat gasirea unor solutii fiscale, care se ragasesc si in programul de guvernare al PNL.

"Solutiile fiscale le vedeti in programul de Guvernare, in ceea ce priveste Ordonanta 114, de reglementarile din domeniul energetic, din comunicatii, din sectorul financiar bancar, reglemenRegleentarile care afecteaza pilonul doi de pensii si alte reglementari", a explicat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus ca vrea imbunatatirea colectarii, precizand ca nu este posibil sa avem un nivel asa mic de colectare, comparativ cu alte state europene.

"Cu siguranta avem cateva obiective simple. In primul rand imbunatirea colectarii. Nu e admisibil ca in Romania sa colectam 27 si ceva la suta din PIB. Uitati-va la toate celalte tari europene in care practic veniturile bugetului sunt de la minim 31-32% din PIB. Avem cea mai mare evaziune fiscala, mai ales pe TVA. Si imbunatatirea colectarii reprezinta un obiectiv realizabil", a mai declarat Orban.

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a afirmat, vineri, ca ar putea fi luata in calcul inghetarea salariilor pentru mentinerea deficitului bugetar. In replica, guvernatorul Bancii Nationale i-a spus sa ia astfel de masuri atunci cand va fi el ministru.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare