Externe

thumbs

Presedintele ales al Comisiei Europene avertizeaza ca UE trebuie sa se apropie de o zona sensibila din Europa, altfel o vor face altii

08.11.2019, 18:04 Sursa: mediafax.ro

Prin declaratia de vineri, Ursula von der Leyen a criticat, implicit, decizia Frantei de a-si folosi dreptul de veto pentru a bloca inceperea negocierilor de aderare cu Skopje si Tirana, potrivit Reuters.

Intr-un discurs sustinut la Berlin, unde se afla cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la caderea Zidului Berlinului, von der Leyen a declarat ca este "un interes strategic extrem de important pentru Europa" ca cele doua state sa aiba in continuare garantii ca vor putea adera la Uniunea Europeana.

"Albania si Macedonia de Nord au facut eforturi incredibile pentru a ajunge aici. Voi face tot posibilul pentru a aduce aproape de noi tarile din Balcanii de Vest. Daca nu o vom face noi, o vor face altii", a spus viitorul presedinte al Comisiei Europene.

Declaratia acesteia vine in contextul in care presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a facut uz de dreptul de veto in privinta extinderii Uniunii Europene la un summit desfasurat recent la Bruxelles. El a sustinut la acel moment ca procesul de aderare la Blocul comunitar trebuie sa fie reformat inainte de a continua cu extinderea Uniunii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare