Politic-Social

thumbs

PSD va contesta trimiterea buletinelor pentru ambele tururi celor care voteza prin corespondenta. Anuntul facut de Viorica Dancila

08.11.2019, 18:33 Sursa: mediafax.ro

Candidatul PSD la prezidentiale, Viorica Dancila, a declarat, vineri, la Targu-Jiu, ca nu este un lucru bun ca ambele bletine de vot sa fie trimise deodata.

"Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu stim cine va intra in turul doi, deci eu cred ca trebuie dat dovada de mai multa transparenta si cred ca sa trimiti doua buletine odata cu toti candidatii, si pentru turul I si pentru turul II, nu este un lucru bun", a spus Viorica Dancila.

Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat ca 2.000 de oameni din strainatate, care voteaza prin corespondenta, au votat deja si pentru turul doi al alegerilor prezidentiale, dupa ce institutia a trimis deodata buletinele de vot pentru ambele tururi. Presedintele AEP, Florin Mituletu, a declarat la Antena 3 ca persoanele care au ales sa voteze prin corespondenta au primit doua buletine de vot identice, unul pentru turul I, altul pentru turul 2, urmand ca dupa anuntarea rezultatelor dupa primul tur de scrutin acestia sa aleaga de pe al doilea buletin unul dintre candidatii ramasi in cursa.

In cazul in care cei care si-au exprimat deja dreptul de vot pentru turul doi, dar nu au votat cu unul dintre candidatii care vor trece de turul intai, buletinele de vot vor fi declarate nule, au mai anuntat reprezentantii AEP.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei, transmise in timp real si prezentate echidistant, dati "Like" paginii noastre de pe Facebook .

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare