Politic-Social

thumbs

AEP anunta ca peste 86% din sectiile de votare din Romania asigura accesul alegatorilor cu mobilitate redusa

08.11.2019, 19:18 Sursa: mediafax.ro

"La solicitarea Autoritatii Electorale Permanente (AEP), unitatile administrativ-teritoriale, subdiviziunile administrativ-teritoriale au transmis lista sectiilor de votare care pot asigura accesul persoanelor cu mobilitate redusa, in conformitate cu prevederile art. 44 alin. 4 lit. e) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Hotararii AEP nr. 33/2019 privind unele masuri pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor pentru Presedintele Romaniei din anul 2019", au transmis reprezentantii AEP, printr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

"Mentionam ca AEP a solicitat primarilor sa identifice sectiile de votare care asigura accesul persoanelor cu mobilitate redusa si sa comunice, pana la data 12 octombrie 2019, situatia centralizata a acestora. Pana la data de 7.11.2019 au fost comunicate informatii referitoare la accesibilitatea sectiilor de votare pentru alegatorii cu mobilitate redusa pentru un numar de 18.698 (99,73%) de sectii de votare din cele 18.748 de sectii de votare organizate pentru alegerile prezidentiale din anul 2019. In urma centralizarii comunicarilor inaintate de unitatile administrativ-teritoriale, se constata ca, din totalul de 18.698 de sectii de votare organizate pentru care au fost primite informatii, un numar de 16.100 de sectii de votare (86,11%) asigura accesul alegatorilor cu mobilitate redusa, iar un numar de 2.598 de sectii de votare (13,89%) nu il asigura", a completat sursa citata.

Situatia sectiilor de votare in functie de asigurarea accesului alegatorilor cu mobilitate redusa este publicata pe site-ul www.roaep.ro si poate fi consultata accesand urmatorul link: https://www.roaep.ro/management-electoral/management-electoral/evaluare-monitorizare-planificare-strategica/

Sursa mentionata precizeaza ca situatia descrisa mai sus este intocmita exclusiv pe baza raportarilor efectuate de primarii si ca orice inadvertenta sau situatie neraportata poate fi sesizata Autoritatii Electorale Permanente la adresa de e-mail registratura@roaep.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare