Politic-Social

thumbs

"Daca ajung presedinte..." Functia pe care i-a propus-o Diaconu lui Cumpasanu, in timpul unei dezbateri electorale. Oengistul nu s-a lasat mai prejos si a venit si el cu o propunere pentru fostul europarlamentar

08.11.2019, 21:52 Sursa: mediafax.ro

La dezbaterea electorala de vineri seara, de la Antena 3, au participat si prezidentiabilii Ramona Ioana Bruynseels si Ninel Peia.

La intrebarea moderatorului "Ce ati face daca ati fi presedintele Romaniei in urmatoarea situatie: premierul sustine ca lipsesc doua miliarde de lei la pensii, ca deficitul e mascat si ca nu sunt bani?", Alexandru Cumpanasu a raspuns ca ar infiinta la nivelul Administratiei Prezidentiale Consiliul Economic si Social.

El a precizat ca l-ar ruga pe Mircea Diaconu, candidatul Aliantei "Un Om" sa i se alature ca sef al departamentului Social si pentru Dialogul cu Sindicatele.

"As infiinta un Consiliul Economic si Social, asa cum exista la nivelul Guvernului si la nivelul Presedintiei nu exista, din care ar face parte oameni de afaceri din Romania, cei care reprezinta sindicatele in acest moment si sunt ignorate de catre presedintele tarii si pe domnul Diaconu, l-as ruga sa mi se alature ca sef al departamentului Social si pentru Dialogul cu Sindicatele. Acest Consiliul Economic si Social ar avea rolul, in primul rand, sa previna astfel de situatii. Daca am fi totusi intr-o astfel de situatie, as spune clar Guvernului ca nu ma intereseaza scuzele acestor oameni, ci viata celor de acasa si i-as forta, daca ar fi nevoie si sa ma destituie, sa ma suspende, sa isi mentina angajamentele si sa nu taie din salariile si pensiile oamenilor, pentru ca nu are nimeni acest drept. E un drept castigat, iar acel Consiliul Economic si Social ar da greutate cuvintelor mele, pentru ca ar fi si finantisti acolo", a explicat Alexandru Cumpanasu.

La randul sau, Mircea Diaconu i-a oferit lui Alexandru Cumpanasu un post de conducere in cadrul Administratiei Prezidentiale, daca ar fi ales sef al statului. Astfel, fostul europarlamentar i-a spus lui Cumpanasu ca l-ar pune sa coordoneze departamentul antimafie.

Intrebat care ar fi proiectele esentiale pentru Romania pe care le-ar avea ca presedinte al tarii, Mircea Diaconu a raspuns: "Presedinte. Asta inseamna sedinte CSAT din care vor iesi solutii importante, mari, de coordonare a institutiilor de forta din Romania pe subiecte de risc national. (...) Asta ar insemna actiuni specializate, profesioniste pe zone mari de risc. As infiinta grupul de lucru pe teme mari: secretizarile a tot felul de lucru timp de 30 de ani, incepand cu Revolutia, caderea bancilor in anii '90. Acest grup de lucru trebuie sa analizeze metodele prin care se poate desecretiza. Daca as ajunge presedinte, l-as invita pe domnul Cumpanasu sa se ocupe strict de lucrurile despre care vorbeste si anume antimafia".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare