Politic-Social

thumbs

Barna, dupa rezultatul slab obtinut la alegerile prezidentiale: Nu o sa ma agat de functie

11.11.2019, 21:33 Sursa: mediafax.ro

"Nu imi dau demisia pentru ca as fi un politician las daca as face asta, pentru ca Alianta a avut succes cu fiecare demers pe care l-a avut pana acum. E prima data cand avem, sa spunem, un pas inapoi. Ori daca asi fi genul acela de politician care zice la prima dificultate "va multumesc. Eu am incercat. Plec acasa. Va doresc succes" ar fi ca si mi-as bate joc de 1,4 milioane de oameni care mi-au acordat increderea. Din aceasta perspectiva vom avea chiar in aceasta seara o discutie cu Comitetul politic al partidului, cu liderii filialelor din tara. Vom face o analiza. Vom vedea care sunt pasii de urmat pe mai departe. Miza sunt alegerile locale si bineinteles guvernarea pe care apoi trebuie sa o construim", a afirmat Dan Barna, luni seara la Digi 24, intrebat daca se asteapta ca cei din USR sa il dea la o parte sau daca isi va da demisia.

Chestionat despre un posibil Congres pe care sa il ceara colegii de partid pentru schimbarea lui ca presedinte al USR, Dan Barna a spus ca in cazul in care vor dori acest lucru, atunci va face un pas in spate.

"Instrumente statutare exista si nu o sa ma agat de functie, pentru ca miza este sa schimbam intr-adevar Romania. Daca vor considera colegii mei ca solutia este ca Dan Barna sa se retraga, pentru ca Alianta sa aiba intr-adevar succesul pe care nu l-am furnizat eu acum, nu vad nicio problema sa fac asta. Doar ca in momentul acesta consider ca aceasta campanie si-a atins niste limite dincolo de care, in contextul dat, in care am fost singurul candidat atacat structurat in toata perioada de campanie, sunt niste limite pe care le-am atins. Ca se putea mai bine, asta fara indoiala. Felul in care am inteles sa fac aceasta campanie mi-l asum. Vom vedea ce pasi vor urma", a explicat Dan Barna.

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, luni, rezultate partiale oficiale, dupa numararea a voturilor din 99,9% din sectii, ca actualul presedinte Klaus Iohannis a obtinut 37,49% din voturi, iar Viorica Dancila 22,69%. Dan Barna este pe locul al treilea, cu 14,7%.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare