Economic

thumbs

"Dieselgate": Zeci de mii de soferi britanici au actionat in instanta Volkswagen, dupa ce gigantul auto a trucat testele de emisii

02.12.2019, 18:42 Sursa: mediafax.ro

Compania a informat ca aproximativ 11 milioane de masini din toata lumea, dintre care 1,2 milioane doar in Marea Britanie, au la bord un software care modifica testele de emisii de dioxid de carbon.

O audiere la Inalta Curte este programata in urmatoarele doua saptamani.

Firma de avocatura Slater and Gordon reprezinta peste 70.000 de clienti. Curtea va stabili daca dispozitivele instalate de companie pe masini au indus in eroare sistemele de masurare a emisiilor poluante, precum si faptul ca Inalta Curte are vreo obligatie legala asociata concluziilor autoritatii auto din Germania, privind instalarea acesto dispozitive.

Volkswagen neaga acuzatiile. "Volkswagen Group continua sa isi apere pozitia la Inalta Curte din Londra", a spus compania intr-un comunicat.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare