Externe

thumbs

MONITORUL APARARII | Turcia, acuzata ca ar bloca un plan NATO destinat Europei de Est. Ankara respinge acuzatiile

02.12.2019, 19:04 Sursa: mediafax.ro

Conform unor surse citate de agentia de presa Reuters, Turcia ar refuza adoptarea unui plan NATO de aparare a tarilor baltice si Poloniei pana cand Alianta Nord-Atlantica va oferi sustinere suplimentara Ankarei in eforturile de combatere a grupului insurgent kurd sirian Unitatile Populare de Aparare (YPG), considerat de autoritatile turce organizatie terorista.

Ankara sustine ca impasul este generat de retragerea de catre Statele Unite a sustinerii pentru un plan separat de aparare a Turciei, prin care ar fi contracarate posibilele atacuri provenind din Siria. Insa Administratia Recep Tayyip Erdogan afirma ca nu santajeaza in niciun fel Alianta Nord-Atlantica.

"NATO este o institutie in care Turcia are drepturi depline de veto, atat la nivel politic cat si militar; exista proceduri. Nu exista niciun fel de santaj din partea Turciei, un astfel de lucru este inacceptabil", a declarat luni dupa-amiaza, sub protectia anonimatului, un oficial de la Ankara citat de agentia Reuters.

Anterior, o sursa diplomatica afirmase ca Turcia "vrea sa ia ostatice tarile est-europene" prin blocarea planificarii militare, iar o alta sursa catalogase "perturbator" comportamentul Ankarei.

CITESTE CONTINUAREA ARTICOLULUI IN MONITORUL APARARII SI SECURITATII

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare